Ziua Armatei Române

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se vede că prefectul judeţului, Cosmin Păun, are pregătire militară şi a fost comandant de vas, pentru că, împreună cu Garnizoana Militară, a pus la cale un program de Ziua Armatei ca la carte.

E drept că unele momente amintesc parcă de vremurile de dinainte de ’89: defilări de trupe pe sub tribuna oficială şi o retragere cu torţe… ziua în amiaza mare!

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, duminică, 25 octombrie, sărbătoarea armatei va începe la ora 11,30 la Mausoleul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” unde, după ceremonialul religios şi militar, vor depune coroane de flori autorităţile, Asociaţiile veteranilor şi partidele. Momentul se va  încheia cu o defilare de zece minute.

Concomitent, vor fi depuse coroane de flori şi la celelalte monumente ale eroilor din oraş şi din cimitir. De la ora 13.00, gălăţenii vor avea parte de ceremonial militar şi defilare cu trupe pe strada Brăilei, de la de la Casa de Cultură până la Poliţie.

Tribuna oficială este amplasată în faţa Liceului Pedagogic. Înainte ca soldaţii să mărşăluiască, oficialităţile vor vorbi despre importanţa zilei, iar Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” va susţine un mini-concert de 20 de minute.

Pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor veţi putea admira, de la ora 14.30 până la 16.00, o expoziţie de tehnică militară. Veţi putea vedea cu ochii dumneavoastră cum arată: tancul românesc TR85M1 „Bizon”, Maşina de luptă a Infanteriei – MLI, Punctul de comandă mobil – PCM, Autovehiculul pentru evacuare medicală – MEDEVAC, Autovehiculul pentru evacuarea tehnicii militare – TEHEVAC, şi Autostaţia de comunicaţii şi informatică HARRIS.

Marina militară nu se va lăsa mai prejos şi va prezenta un dispozitiv pentru distrugerea barajelor de mine, o mină magneto-acustică de fluviu şi o barcă pneumatică de asalt.

La 14,30 este programată, pe strada Brăilei, adiacent blocului R5, inaugurarea Monumentului comemorativ pentru cinstirea eroilor militari gălăţeni căzuţi la datorie în afara teritoriului statului român.

După sfinţirea monumentului, slujba de pomenire şi depunerea de coroane, de la ora 15.15, începe retragerea cu torţe, cu fanfara înainte, pe itinerariul Brăilei - Coşbuc.

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.