Sesizări cu privire la referendum

Sesizări cu privire la referendum

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, s-a prezentat astăzi la Biroul Electoral Judeţean cu o sesizare referitoare la modul în care se desfăşoară referendumul naţional. În documentul depus se arată că, „urmare a informărilor primite din secţiile de votare de pe raza municipiului Galaţi 1, 30, 34, 37, 41, 79, 88, 123 şi 153 au fost semnalate mai multe probleme”.

„La majoritatea secţiilor, operatorii de date nu întreabă alegătorii opţiunea de vot sau nu înregistrează corect opţiunea alegătorilor.  Nu se barează pe listele permanente opţiunea alegătorului, nu se întocmesc procese verbale de către preşedinţii secţiilor unde au fost astfel de cazuri, ba mai mult, la secţia 123, preşedinta a luat două buletine pentru referendum şi le-a introdus în urnă şi nu îşi îndeplinesc atribuţiile corect.

Vă rugăm să luaţi măsurile necesare pentru remedierea acestor probleme”, se arată în document.

Primarul susţine că inclusiv la secţia la care a votat s-a întâmplat acest lucru!

Potrivit legii, fiecare sesizare cu privire la activitatea unei secţii de votare trebuie soluţionată de respectiva secţie de votare. Prin urmare, Biroul Electoral Judeţean a redirecţionat sesizarea către fiecare dintre secţiile vizate.

CITEȘTE ȘI: Preşedinte de secţie de votare înlocuit pentru că i s-a făcut rău

Citit 5296 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 01:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro