Sesizări cu privire la referendum

Sesizări cu privire la referendum

Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, s-a prezentat astăzi la Biroul Electoral Judeţean cu o sesizare referitoare la modul în care se desfăşoară referendumul naţional. În documentul depus se arată că, „urmare a informărilor primite din secţiile de votare de pe raza municipiului Galaţi 1, 30, 34, 37, 41, 79, 88, 123 şi 153 au fost semnalate mai multe probleme”.

„La majoritatea secţiilor, operatorii de date nu întreabă alegătorii opţiunea de vot sau nu înregistrează corect opţiunea alegătorilor.  Nu se barează pe listele permanente opţiunea alegătorului, nu se întocmesc procese verbale de către preşedinţii secţiilor unde au fost astfel de cazuri, ba mai mult, la secţia 123, preşedinta a luat două buletine pentru referendum şi le-a introdus în urnă şi nu îşi îndeplinesc atribuţiile corect.

Vă rugăm să luaţi măsurile necesare pentru remedierea acestor probleme”, se arată în document.

Primarul susţine că inclusiv la secţia la care a votat s-a întâmplat acest lucru!

Potrivit legii, fiecare sesizare cu privire la activitatea unei secţii de votare trebuie soluţionată de respectiva secţie de votare. Prin urmare, Biroul Electoral Judeţean a redirecţionat sesizarea către fiecare dintre secţiile vizate.

CITEȘTE ȘI: Preşedinte de secţie de votare înlocuit pentru că i s-a făcut rău

Citit 5732 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 01:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.