Un nou centru filantropic pentru copii

Un nou centru filantropic pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spaţiul va fi sfinţit duminică de Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos *

Mica biserică închinată Sfântului Antonie cel Mare din Galaţi creşte văzând cu ochii. În toamna anului 2003, în prima zi de septembrie, Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie la actuala capelă, în prezenţa primarului Dumitru Nicolae şi a altor oficialităţi.

În ultimii ani, prin grija părintelui paroh Vasile Poalelungi şi a vrednicilor enoriaşi, a fost ridicată capela, în doar trei luni, pentru ca imediat să fie aşezată piatra de temelie la biserica din piatră, ajunsă acum la centură.

„Anul trecut am încercat să ţinem ritmul şi, cu cei 50.000 lei pe care i-am primit de la Primăria Galaţi, am continuat zidirea la biserica mare, ne-a spus părintele Vasile Poalelungi. Am ridicat locaşul până la acoperiş, dar pentru a-i aşeza turla mai sunt lucrări pregătitoare şi vom vedea cu ce fonduri…”.

Alături de cele două altare, de doi ani, se ridică un aşezământ social. Iniţial, părintele Vasile începuse o casă parohială, dar a considerat că e mai nimerit ca de acel spaţiu, în locul familiei preotului, să se folosească o familie mai mare, cea a comunităţii.

Aşa a luat naştere mica „Vasiliadă” pentru copiii din Parohia „Sfântul Antonie”. Acum, în curtea bisericii, noul centrul este gata şi îşi aşteaptă oaspeţii - copiii dornici să înveţe, dar care nu au posibilităţi financiare acasă. 

Până când beneficiarii vor ajunge să se bucure de acest spaţiu, duminică, 17 ianuarie 2010, este aşteptat la rugăciune Arhiepiscopul locului, Înalt Prea Sfinţitul Casian.

„Va fi sfinţit noul centru, după care vom trece la etapa următoare, realizarea unui parteneriat, pentru a dota cu mobilier aşezământul şi pentru a-l pune în folosul copiilor care au nevoie de asistenţă duhovnicească, socială, medicală”, a mai spus părintele Vasile Poalelungi.

Deunăzi, în curtea amintitei biserici era multă activitate. Salariaţii de la S. C. „Timpuri Noi” erau la datorie, în frunte cu directorul lor - domnul Ioan Năvălici. Făceau ultimele retuşuri pentru ca noul Centru multifuncţional de zi să poată primi oaspeţi.                   

Acest spaţiu, încă nedefinitivat,  este rodul unui parteneriat realizat între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Primăria şi Consiliul Local Galaţi şi, nu în ultimul rând, Ministerul Muncii. Sperăm că această colaborare va continua.

Este al patrulea proiect derulat în ultimul an şi faptul că el există demonstrează că, în Biserica noastră, slujirea sufletului nu se face decât în armonie firească cu slujirea trupului.

Citit 777 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.