Patru căţei au fost ucişi în adăpostul Ecosal

Patru căţei au fost ucişi în adăpostul Ecosal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Asociația „Animal Society” a făcut public un fapt cumplit petrecut în adăpostul Serviciului Public Ecosal. Patru pui de câine, aflaţi în tratament pentru parvoviroză, au fost ucişi, fiind loviţi în cap cu un obiect contondent. Comentariile care abundă pe reţelele de socializare, postate de iubitorii de animale, susţin că incidentul nu ar fi singular, că în adăpost ar mai fi fost ucişi căţei într-un mod sadic: prinşi de picioarele din spate şi loviţi cu capul de pământ până-şi dădeau sufletul.

„Animal Society”, cu care administraţia locală derulează un proiect pilot având ca scop gestionarea civilizată a câinilor fără stăpân, a făcut public, printr-un comunicat de presă, un fapt grav petrecut în adăpostul Ecosal. Patru căţei bolnavi de parvoviroză, care primeau tratament intravenos din partea veterinarilor, au fost ucişi cu bestialitate, fiind loviţi în cap cu un obiect contondent. Cumplita faptă a fost comisă în timp ce veterinarii se aflau în pauza de masă. Pentru reprezentanţii Animal Society, ceea ce s-a întâmplat este peste puterea de înţelegere, şi îşi doresc ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut.

Suspect de comiterea faptei care constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă este un angajat al adăpostului.

Ce spune Primăria

“În legătură cu incidentul de la padoc, unde patru câini au fost uciși, facem următoarea precizare: Este un eveniment pe care îl regretăm și îl condamnăm cu fermitate, având convingerea că persoana care se face vinovată va răspunde în fața legii. Se află acum în derulare atât o anchetă internă, cât și o anchetă a poliției și vom sprijini această investigație pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut acest eveniment”, a transmis Primăria Galaţi într-un mesaj postat pe pagina sa publică de Facebook.

Citit 2623 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.