Patru căţei au fost ucişi în adăpostul Ecosal

Patru căţei au fost ucişi în adăpostul Ecosal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Asociația „Animal Society” a făcut public un fapt cumplit petrecut în adăpostul Serviciului Public Ecosal. Patru pui de câine, aflaţi în tratament pentru parvoviroză, au fost ucişi, fiind loviţi în cap cu un obiect contondent. Comentariile care abundă pe reţelele de socializare, postate de iubitorii de animale, susţin că incidentul nu ar fi singular, că în adăpost ar mai fi fost ucişi căţei într-un mod sadic: prinşi de picioarele din spate şi loviţi cu capul de pământ până-şi dădeau sufletul.

„Animal Society”, cu care administraţia locală derulează un proiect pilot având ca scop gestionarea civilizată a câinilor fără stăpân, a făcut public, printr-un comunicat de presă, un fapt grav petrecut în adăpostul Ecosal. Patru căţei bolnavi de parvoviroză, care primeau tratament intravenos din partea veterinarilor, au fost ucişi cu bestialitate, fiind loviţi în cap cu un obiect contondent. Cumplita faptă a fost comisă în timp ce veterinarii se aflau în pauza de masă. Pentru reprezentanţii Animal Society, ceea ce s-a întâmplat este peste puterea de înţelegere, şi îşi doresc ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut.
Suspect de comiterea faptei care constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă este un angajat al adăpostului.

Ce spune Primăria

“În legătură cu incidentul de la padoc, unde patru câini au fost uciși, facem următoarea precizare: Este un eveniment pe care îl regretăm și îl condamnăm cu fermitate, având convingerea că persoana care se face vinovată va răspunde în fața legii. Se află acum în derulare atât o anchetă internă, cât și o anchetă a poliției și vom sprijini această investigație pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut acest eveniment”, a transmis Primăria Galaţi într-un mesaj postat pe pagina sa publică de Facebook.

Citit 2465 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 14:43

7 comentarii

 • postat de Investigatie urgenta
  Vineri, 16 Octombrie 2020 23:25
  89.137.230.***
  Este foarte urat ce au facut si e un act de cruzime, un act criminal si incalificabil sa omori biete animale fara aparare.
  Daca se dorea moartea lor se putea eventual cu aprobare si eutanasiere cu o injectie fara ca ele sa sufere dar modul barbar de ucidere e revoltator pana la cer. Ce fel de fiinte umane sunt aia? Criminalii de animale pot fi si criminali de oameni.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Anda
  Vineri, 16 Octombrie 2020 22:30
  5.13.254.***
  Nu are legatura cu credinta, doar cu lipsa de educatie si empatie.
  BRUTE.
  Sper sa fie dati ca exemplu si sa infunde ceva puscarie, daca tot s-a infiintat Politia Animalelor recent.
  2
  12
  Raportează
 • postat de paul
  Vineri, 16 Octombrie 2020 22:28
  188.24.254.***
  !!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Brute hidoase
  Vineri, 16 Octombrie 2020 17:42
  5.13.170.***
  Criminalul ăla, acel bolnav mintat probabil ar trebui tratat la fel. După faptă și răsplată. Nimicul ăla hidos este un gunoi. Nici măcar nu poate fi numit om.

  Din păcate pe asta se bazează societatea românească...pe ură și pe golănie.
  E inuman cum aceste bestii procedează cu barbarism și apoi scapă doar cu amendă sau cu o bătaie pe umăr, cu o mustrare gen "rău ai făcut" reproșându-i-se și atâta tot.

  Când vom învăța cu toții să sancționăm ura și golănia, poate atunci specia umană se va schimba. Dar până atunci, aceste meleaguri sunt popvlate cu astfel de specimene sinistre, grotești numiți eronat "oameni".

  Când nu ai credință și nu crezi în Dumnezeu...
  6
  18
  Raportează
 • postat de rpd
  Vineri, 16 Octombrie 2020 16:59
  193.231.148.***
  Daca nu le plac animalele de ce mai lucreaza acolo?
  7
  15
  Raportează
 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Vineri, 16 Octombrie 2020 16:46
  78.96.81.***
  Regrete eterne!

  Dar si pentru oameni se intampla acelasi lucru; nu sunt dati cu capul de pereti, doar ignoranta functioneaza!
  3
  9
  Raportează
 • postat de Ce oameni fără suflet!
  Vineri, 16 Octombrie 2020 16:14
  82.137.13.***
  Trebuie făcută o selecție mai atenta a personalului, cu implicarea unui psiholog, care sa dea un aviz dacă omul se poate angaja acolo. Dacă iubește animalele, ca dacă nu... Cam asta se întâmplă! Păcat!
  5
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.