Doctorul Bacalbaşa şi „bombardierele” blonde

Doctorul Bacalbaşa şi „bombardierele” blonde
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cunoscutul medic gălăţean Nicolae Dobrovici Bacalbaşa s-a pus cu senzualele blonde ale lui Dan Negru, într-o atractivă emisiune de la Antena 1 * Fin intelectual, cu o ironie şfichiuitoare şi o cultură generală de invidiat, a înfruntat armata celor 50 de blonde una mai sexy şi mai senzuală decât cealaltă. * Scorul meciului îl aflaţi miercuri seara *

Reporter: Domnule doctor, cum a fost să vă puneţi cu blondele?

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Eu, de când mă ştiu, m-am pus cu sexul frumos, numai că acum, la spartul târgului, am avut şansa unei confruntări simbolice cu excesul în domeniu.

La un moment dat, Mastroiani, cu o mulţime de alţi actori, au făcut un film care se numea „Marea haleală”, unde toţi se apucau de mâncau până vărsau. Un film îngrozitor.

Întâlnirea între un individ cică, pe baze de sondare a culturii generale, cu 50 de gagici alese pe sprânceană, să rupă gura, şi toate blonde, are, pe undeva, o oareşcare asemănare cu acest film celebru.

Este un exces care, evident, apelează dacă nu conştient, subconştient, la fondul simbolic care zace în fiecare din noi şi este, dacă vreţi o întâlnire între un organ pe care nu-l nominalizez cu subprefectura.

Ştiţi vorba „ce are organul cu subprefectura”, uite că aici se întâlnesc într-o emisiune armonioasă.

Emisiunea e de concepţie americană, pare simpluţă, dar e de fapt extrem de sofisticată şi urmăreşte să trezească toţi demonii celui care concurează, cât şi toţi demonii spectatorilor, inclusiv spectatoarelor care fac un transfer psihologic în feminitatea agresivă a celor 50 de blonde.

Blondele sunt alese şi îmbrăcate aşa ca să-ţi rupă gura. Şi la un moment dat, te pomeneşti în faţa unei formaţii de 50 de blonde dispuse într-un triunghi cu baza mare spre tine.

Asta îmi aminteşte, în timpul războiului, când veneau câte o mie de bombardiere americane deasupra Bucureştiului. Tatăl meu mi-a povestit senzaţia.

Pe undeva, păstrând toate proporţiile a fost o întâlnire cu bombardierele grele ale sexului.

Reporter: Nu v-a dezarmat tupeul armatei blonde?

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Eram prefect conştient că eram un tip scund, în vârstă, cu părul alb, gras, care mă întâlneam cu acest cazan de hormoni în fierbere.

Am plecat la emisiune bolnav, răcit şi am fost atât de ocupat până în ultimul moment că nici măcar nu ştiam regulile! Regulile le-am aflat pe parcurs.

Primul timp l-am jucat dezastruos. Interesul e să scoţi cât mai multe blonde, pentru că în runda a doua, este esenţial numărul celor cu care te confrunţi.

Eu am ratat şansa de a elimina cât mai multe blonde din runda I. În runda a doua, concursul nu mai e pe faţă cine a răspuns şi cine nu, tu trebuie să operezi o selecţie bazată pe citirea feţei, a posturii, ochilor.

O altă componentă este intimidarea pe care această hoardă a sexului o concentrează asupra unui singur individ. Sigur că tupeul multicentric venind de la această hoardă poate inhiba pe unii.

În materie de tupeu, eu am fost medic de vas, am fost marinar, deci nu e cazul. În materie de agresivitate, un loc mai agresiv decât un spital şi în lumea medicilor nu găseşti.

Aici au tras în gol, dar au încercat să tragă, şi destul de dur. Plus că, la un moment dat ai senzaţia ˝dom’le să nu mă fac de râs din primele două-trei întrebări şi să nu le ştiu˝.

Există şi această posibilitate. Supravieţuind primului tur, în al doilea tur m-am pomenit într-o situaţie îngrozitoare… cu 20 de gagici în cerc în jurul meu. Cifră extrem de mare! Dan Negru susţinea că nu am nicio şansă.

Un cunoscut poet oltean, Marin Sorescu, are un vers „Femeia asta ascunde pe cineva în baie”. Majoritatea blondelor erau nişte mutre care ascundeau pe cineva în baie şi trebuia să le depistezi.

Ceea ce duşmanii mei nu au înţeles şi au plătit, joc bine în viaţă când sunt înghesuit, când sunt băgat în colţ, când nu mai am altă soluţie.

Turul doi am fost profund înghesuit, iar resursele mele nebănuite şi pentru mine s-au manifestat.

Cum s-au întâlnit resursele mele cu zarurile, or să vadă cei care vor avea curiozitatea să urmărească emisiunea.

Reporter: Sunteţi căsătorit de zeci de ani cu o brunetă. Totuşi v-au făcut blondele? Aţi făcut vreodată distincţia între blonde şi brune din punct de vedere intelectual, estetic, cultural, psihologic?

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Cântecul spune „blondă sau brună îmi e totuna”.

Totuşi, femeia blondă s-a înscris deja pe un stereotip al sexualităţii liniştite, agresive dar primitoare, care reuşeşte cel mai bine să se suprapună pe subconştientul matricei sexului.

În ce măsură acesta este un element cultural sau unul înnăscut, e de discutat.

Fără îndoială, câteva actriţe celebre au contribuit mult la formarea acestui stereotip, dar fără îndoială că blonda este calea topirii într-o dăruire majoră de scurtă durată, totală.

Reporter: Domnule doctor, Eva era blondă sau brună?

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Am cunoscut când eram medic de navă, pe nava şcoală a Facultăţii de Marină, un profesor, un om foarte deştept şi plăcut, care divorţase pentru că venise cu sifilis acasă.

Şi l-au întrebat alţii – eram şi eu acolo – dacă măcar a meritat aia de i-a dat sifilisul, toată această aventură. Şi omul a spus că nu ştie: „eram aşa de beat că nici nu mai ştiu cum arăta”.

Eva, în condiţiile în care era lipsită de concurenţă, fiind unică, rupea tot. De aia s-a creat Consiliul Concurenţei.

Reporter: Ce fel de om este Dan Negru?

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Dan Negru este de fapt un tip subţire, un timişorean de calitate, care face şi el uşor pe prostul şi pe clovnul, că aşa e rolul, în acelaşi timp având graţia să se vadă că o face pe prostul, şi nu este. 

Reporter: Ca medic, blondele sunt mai uşor de resuscitat?

Nicolae Dobrovici Bacalbaşa: Aş putea să vă spun în ce măsură de la o anumită vârstă un organ este mai uşor de resuscitat în funcţie de tratamentul aplicat, blondă sau brunetă, dar eu nu cunosc, eu sunt om însurat şi nu vreau să am necazuri.

Citit 4595 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.