Crizantemele fac spectacol în Grădina Botanică (FOTO)

Crizantemele fac spectacol în Grădina Botanică (FOTO)

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

„Niciodată toamna nu fu mai frumoasă”… în Grădina Botanică. Crizantemele fac spectacol în Grădina Japoneză şi merită să înfruntaţi temperaturile nu tocmai prietenoase pentru a vă bucura de culorile lor la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galaţi.

Chrysanthemum indicum şi Chrysanthemum grandiflorum îşi dispută supremaţia în inimile iubitorilor de flori.

Şi dacă tot le admiraţi, se cuvine să aflaţi şi despre bogata lor istorie: „Japonezii au început să cultive aceste plante undeva prin secolele VII-VIII, după care China, prin secolul XV. În Europa, au ajuns abia prin secolul XVII. Un mare botanist, Linnaeus le-a dat denumirea de chrysanthemum: chrys – însemând auriu, și anthemum – floare”, ne-a explicat dr. ing. Paul Lupoae, şef secţie Grădina Botanică.

Şi tot în zona lacului şi a Grădinii Japoneze vă vor atrage atenţia trei noi sculpturi din lemn cu specific oriental, nefinalizate încă, datorate celei de-a treia ediţii a atelierului de sculptură în lemn.

Revenind la crizanteme, ele pot rezista la brume subţiri, aşa că mai aveţi câteva zile la dispoziţie pentru a le privi şi fotografia. Programul de vizitare este miercuri – duminică, între orele 9,00 – 17,00.

Citit 1770 ori Ultima modificare Marți, 10 Noiembrie 2020 19:08

1 comentariu

  • postat de ivan jan Vineri, 13 Noiembrie 2020 22:11 5.13.172.*** Link la comentariu
    0
    1

    Dumnezeu sa-l odihneasca! Razvan Angheluta, un presedinte de consiliu judetean meritoriu care a transformat aceasta groaoa intrun loc mirific"Gradina Botanica". Este omul care a lasat ceva in urma.Multumim !

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.