5 apartamente ANL în plus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria a mai făcut rost de 5 apartamente ANL într-un mod cât se poate de ingenios, transformând spaţiile comune ale unor blocuri din Cartierul Cantemir în spaţii de locuit.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au aprobat schimbarea regimului juridic al unor spaţii comune situate la parterul blocurilor S1, S2, S3, S4 şi S5 - cartier Dimitrie Cantemir, în locuinţe.

Consilierii au fost de părere că aceste spaţii, denumite impropriu de către proiectant drept “spaţii comune”, întrunesc condiţiile unei locuinţe conform Legii nr. 114/1996: o cameră, hol, bucătărie, baie, balcon, apă potabilă şi energie electrică.

Urmează ca acestea să fie şi racordate la instalaţia de alimentare cu gaze naturale.

Mizând pe faptul că în blocurile respective există şi spaţii de folosinţă comună (ce nu întrunesc condiţiile pentru o unitate locativă), utilizate ca uscătoare, spaţii pentru asociaţia de locatari, CL s-a gândit că nu ar fi rău să le transforme în apartamente, mai ales  în condiţiile în care numărul solicitărilor de locuinţe este într-o continuă creştere. Blocurile numără acum 28 de locuiţe în loc de 27 câte aveau iniţial.

Excepţie

În contrapartidă, aleşii au renunţat la unul dintre apartamentele din Galaţi, dându-i destinaţia de spaţiu comun. Este vorba despre apartamentul nr. 117 din bloc I2, strada Victor Papilian nr. 9, liber de contract ca urmare a decesului ultimului chiriaş.

Pentru că suprafaţa utilă de 10,48 mp este lipsită de bucătărie, apartamentul a fost dat spre închiriere Asociaţiei de proprietari nr. 601 bis şi asta pentru că în construcţia blocului nu există un alt spaţiu în care aceasta să îşi desfăşoare activitatea.

Citit 975 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.