Aproape toată țara este sub cod galben. Cod portocaliu de ploi abundente în Constanța și Tulcea

Aproape toată țara este sub cod galben. Cod portocaliu de ploi abundente în Constanța și Tulcea
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproape toată țara va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică până miercuri seara, 2 iunie 2021. Două județe, Constanța și Tulcea, sunt sub cod portocaliu.

Meteolorogii au emis două avertizări de vreme severă: până mâine seară vor fi fenomene de instabilitate atmosferică și ploi abundente în majoritatea regiunilor. De asemenea, vremea va fi răcoroasă la început de iunie.

Codul portocaliu pentru Constanța și Tulcea intră în vigoare la ora 15,00 și este valabil până miercuri seară, la ora 21,00. În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50-70 l/mp, potrivit meteorologilor.

Codul galben a intrat în vigoare la prânz și vizează aproape toată țara. Până mâine seară, la ora 21.00, vor fi ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 grade, în nordul Moldovei, și cel mult 22 de grade, în sudul Olteniei.

Citit 1206 ori Ultima modificare Luni, 31 Mai 2021 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.