150 de personalități marcante ale Galațiului, pe aleea celebrităţilor de pe Domnească

150 de personalități marcante ale Galațiului, pe aleea celebrităţilor de pe Domnească
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a străzii Domnească, pe segmentul cuprins între strada Nicolae Gamulea (Biserica Greacă) și strada Gării (Biserica Catolică) au fost aprobaţi de Consiliul Local.

Potrivit Primăriei Galaţi, în proiect sunt prevăzute în principal lucrări de modernizare și reabilitare a carosabilului și trotuarelor, refacerea zonei din fața Teatrului Dramatic, reconfigurarea și modernizarea spațiilor verzi, sisteme de irigații automatizate, piste pentru bicicliști, bănci și coșuri de gunoi, iluminat public de tip led. De asemenea se doreşte amenajarea de elemente tip „Aleea Celebrităților - Walk of Fame” pentru circa 150 de personalități marcante ale Galațiului.

„Pentru pietonalizarea din week-end, în zona intersecției cu strada Gării, dar și la intersecțiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automați, cu acționare electrică sau hidraulică.

De altfel, în zonă se vor derula și alte proiecte importante pentru gălățeni ce vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban ce include Teatrul Dramatic care va fi renovat, amenajarea spațiului din imediata apropiere a străzii Eroilor ce presupune și crearea unei parcări subterane, precum și reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluției”, transmite Primăria Galaţi.

„Vom continua amenajarea străzii Domnească, una dintre cele mai îndrăgite străzi, care va fi pusă în valoare pentru că ne dorim să readucă ceva din farmecul de altădată, dar să-și păstreze în același timp funcționalitatea. Mai mult, venind în întâmpinarea gălățenilor, ne dorim ca strada să fie pietonală în week-end, pe modelul zonei Spicu – Romarta care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Valoarea totală a investiției ce vizează modernizarea străzii Domnească este de 21.782.244 lei, iar lucrările vor demara după reabilitarea rețelei de apă pe segmentul str. Eroilor – str. Gării, cea de pe segmentul Gamulea – Eroilor fiind deja realizată.

Citit 7822 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 13:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.