Sorin Cîmpeanu vrea să introducă uniformele obligatorii pentru elevi

Sorin Cîmpeanu vrea să introducă uniformele obligatorii pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ministrul Educației susține introducerea uniformelor școlare, dar acesta crede că ar trebui să difere, prin culoare și alte semne distinctive, în funcție de unitatea de învățământ.

Sorin Câmpeanu crede că aceste uniforme sunt o mândrie pentru elevi și că prin vestimentație aceștia își pot reprezenta liceul sau școala.

”Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri. Dacă sunt mândri de școală, vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, la un interviu realizat de Antena 3.

Ideea introducerii uniformelor școlare obligatorii nu este nouă. În anul 2015 Marius Nicoară, membru PNL, a vrut să implementeze un astfel de proiect, declarația lui fiind asemănătoare cu cea a lui Sorin Câmpeanu. PNL-istul Marius Nicoară a dat ca drept exemplu celebrele universități din întreaga lume care se mândreau cu o astfel de uniformă școlară.

”Nu discutăm despre uniforme obligatorii în toată ţara, ci despre o uniformă personalizată, a fiecărei şcoli. E un lucru pozitiv, fiecare elev ar trebui să fie mândru de apartenenţa la şcoala la care învaţă. Universităţi celebre din lume au propriile uniforme, astfel încât elevii să fie responsabili şi mândri de apartenenţa la şcoala respectivă. Dacă nu eşti mândru de liceul la care eşti, poţi să te îmbraci în jeanși rupţi”, spunea pe atunci Marius Nicoară.

Cu toate aceste eforturi de a introduce uniforma școlară în unitățile de învățământ, elevii sunt cu totul împotriva acestei reguli, spunând că o astfel de uniformă ar fi incomodă și foarte învechită. Mai mult, deși unele școli și liceii deja au uniforme, ele nu prea sunt purtate de către elevi, sunt costisitoare și presupun o investiție pe care nu toate familiile și-o permit.

Citit 1276 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2022 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.