Tinerii petrec doar cel mult o oră în fața televizorului

Tinerii petrec doar cel mult o oră în fața televizorului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Telefoanele mobile, tabletele și alte inovații ale tehnologiei moderne, au luat treptat, locul televizorului. Deși producătorii acestora au creeat noi și noi modele, de la cele plate până la cele foarte plate, mari sau mici, acestea au devenit, pentru unii dintre noi, doar niște obiecte de decor, asortate perfect cu restul obiectelor de mobilier din locuință.

Un studiu realizat de autoritațile de reglementare Ofcom din Marea Britanie, citat de BBC, a relevat faptul că tinerii se uită, în prezent, de șapte ori mai puțin la televizor, decât persoanele în vârstă de peste 65 de ani. Conform specialiștilor, persoanele cu vârste între 16 și 24 de ani petrec doar 53 de minute pe zi urmarind un program TV, ceea ce reprezintă o scădere de două treimi în ultimii 10 ani.Conform aceluiași studiu, cei cu vârsta de 65 de ani și peste petrec în medie sub șase ore pe zi uitându-se la televizor. Media National, organizație a Ofcom, vorbește despre diferența între generații și în ceea ce privește obiceiurile de vizionare a unui post de televiziune. Ofcom a constat că, în prezent, numărul de locuințe abonate la un serviciu de televiziune prin cablu a scăzut cu 350.000, situație datorată în special creșterii costului vieții.

”Radiodifuzorii tradiționali se confruntă cu o concurență dură din partea platformelor de streaming online, căreia îi răspund parțial prin popularitatea propriilor aplicații e readre la cerere, în timp ce televiziunea de radiodifuziune este încă locul unde trebuie să meargă pentru marile evenimente care reunesc națiunea, cum ar fi finala Euro sau sărbătoarea Jubileului (evenimente majore în Marea Britanie n.red.)”, a declarat Ian Macrae, directorul Ofcom.

Raportul a analizat, de asemena, tipuri de videoclipuri scurte pe care oamenii le urmăresc online și a constatat că conținutul de tip ”how to do ” (rețete de bucătărie, sau alte lucruri asemenea) este cel mai vizionat.

Citit 659 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2022 10:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.