10 permise de conducere reținute în cadrului unei acțiuni desfășurate de polițiștii gălățeni

10 permise de conducere reținute în cadrului unei acțiuni desfășurate de polițiștii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O acțiune pentru prevenirea consumului de alcool și droguri la volan, desfășurată de polițiștii gălățeni, a avut loc în acest weekend, pe principalele străzi din Galați. Activitățile au avut ca principal obiectiv depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

Șoferii gălățeni au fost verificați atât pe strada Brăilei, cât și în zona Falezei superioare, pentru a combate eventualele pericole care se pot produce pe fondul alcoolului și a drogurilor.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute 10 permise de conducere dintre care patru pentru depășirea limitei legale în localitate, două pentru consum de alcool și patru pentru neacordare de prioritate. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 2.9870 lei. Au fost întocmite cinci dosare penale, patru pentru conducererea unui autoturism sub influența alcoolului și unul pentru conducerea unui autoturism sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Șoferii, încântați de acțiunile de combatere și prevenire

Șoferii opriți, în cadrul acțiunii, s-au arătat încântați de inițiativa Poliției de a preveni și combate pericolele pe care le reprezintă șoferii inconștienți care produc tot mai multe accidente în ultimul timp din cauza substanțelor psihoactive și a băuturii. ”Foarte bine că se desfășoară astfel de acțiuni, cu cât mai des cu atât mai bine, poate așa scăpăm de accidentele produse din cauza drogurilor și a băuturii”, ne-a mărturisit unul dintre șoferii opriți, mulți alți șoferi având același răspuns pentru întrebările noastre. ”Poate așa se potolesc și drogații care omoară lumea pe străzi”, a fost un alt punct de vedere al unui șofer, trecut cu brio de testarea oamenilor legii.

Acțiunile preventive și de combatere a consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua și în perioada următoare, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum și a consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Citit 1438 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2022 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.