Sediul fundației „Inimă de Copil” din Pechea, reabilitat

Sediul fundației „Inimă de Copil” din Pechea, reabilitat
Sursa foto: pagina de Facebook a fundației
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

25 de copii din comuna Pechea, beneficiari ai programului de afterschool din cadrul Fundației "Inimă de Copil", își vor face lecțiile într-un sediu complet renovat și utilat. Micuții, cu vârste între 7 și 14 ani, provin din familii aflate în dificultate și beneficiază de o masă caldă, sprijin suplimentar la lecții și consiliere psihologică, acolo unde este cazul.

În urmă cu două săptămâni, la centrul din Pechea au început lucrările de reabilitare și s-au făcut investiții atât la nivel de consolidare a sediului, cât și al dotărilor logistice. "Locul pe care voluntarii noștri îl amenajează acum va fi umplut de resurse care mai de care mai colorate și mai moderne. Vom avea cărți, dicționare, manuale, set de ochelari și conținut VR. Copiii din Pechea vor avea acces la educație digitală de calitate, grație acestui proiect. Va fi cel mai prietenos loc din lume: curat, cald și plin de povești scrise și digitale. Ce loc de poveste îi așteaptă", se precizează pe pagina de Facebook a fundației.

Claudia Arabei, reprezentanta centrului teritorial Pechea, ne-a declarat telefonic faptul că la modernizarea sediului au participat voluntari din comună, părinții copiilor beneficiari, angajații centrului și reprezentanții fundației Orange. "Mai avem puțin de lucru, pentru că suntem la faza de montat centrală termică. Până acum aveam sobă. Probabil la începutul lunii octombrie vom finaliza. Până atunci, însă, pentru a nu lăsa copiii fără ajutor la teme, ne vom implica fiecare în amenajarea sălilor care sunt finalizate, pentru a-i chema acolo la studiu", ne-a declarat aceasta.

Tot în cadrul centrului de la Pechea, 35 de persoane beneficiază de consiliere psihologică gratuită, în scopul de a identifica și rezolva problemele cu care se confruntă zi de zi.

Citit 706 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.