Nava „Egreta” a Universității „Dunărea de Jos”, vândută ca fier vechi

Nava „Egreta” a Universității „Dunărea de Jos”, vândută ca fier vechi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați scoate la casare nava-școală „Egreta” și o vinde ca fier vechi. Acostată la malul Dunării, „Egreta” va face loc astfel celei mai mari și mai moderne nave de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene, „Rexdan”, un proiect în valoare de 92 de milioane de lei al universității gălățene.

„Rexdan” este în construcție la Șantierul Naval ATG Giurgiu și este așteptată să sosească la Galați la începutul anului viitor. Nava va dispune de nouă laboratoare moderne, în care își vor desfășura activitatea cadre didactice și cercetători din universitatea gălățeană, precum și cercetători internaționali, și va acoperi 2.000 de kilometri din partea navigabilă a Dunării.

Construită în anul 1967, „Egreta” nu mai este funcțională, ne-a spus prorectorul Alexandru Nechifor, iar licitația va avea loc luni, 14 noiembrie, la ora 11,00.

„Nava este foarte veche. Oricum, avem încă o navă pe care o folosim ca navă-școală. Conform tuturor procedurilor, pentru «Egreta» organizăm licitație de vânzare a navei ca deșeu-fier nedezmembrat, fiind evaluată la 66.000 kg. Prețul de pornire a licitației este de 0,65 lei/kg, adică se pleacă de la 42.900 de lei. Pasul licitației cu strigare este de 0,05 lei/kg, adică 3.300 de lei. Va fi declarat câștigător cel care va rămâne ultimul în cursa licitației. Dosarele se depun până luni, 14 noiembrie, ora 10.00”, ne-a declarat prorectorul Alexandru Nechifor.

Până vineri după-amiază, la licitația organizată de universitate se anunțaseră deja trei participanți.

Foto: Facebook/Cristian David

Citit 5953 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.