Colinde de Crăciun, la Școala din Pechea

Colinde de Crăciun, la Școala din Pechea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

 

Artă, coregrafie, muzică și emoții. Toate acestea s-au petrecut la Școala Gimnazială din Pechea, unde piticii de clasa 0 au cântat, au dansat și au recitat versuri pentru Moș Crăciun. Toate acestea sub privirile "severe" ale Moșului, care păzea cu strictețe sacul cu cadouri. Alături de profesori, părinți și de directorul unității de învățământ, profesoara Viorica Ana Ștefu, elevii au marcat conform tradiției venirea Sărbătorilor de Crăciun. Sala de clasă părea ieri desprinsă din basme, împodobită cu globuri, luminițe și ghirlande multicolore.

"Sunt copii inimoși, cu părinți la fel de inimoși și implicați!"

Din toamna acestui an, profesoara pentru învățământul primar Lenuța Tânjală a deschis ușa clasei pentru micuții care urmau să devină elevi. Emoțiile primei zile de școală i-au însoțit și acum pe cei 15 eroi de clasa 0 la momentul serbării. "Am ales o poveste potrivită pentru Crăciun, în care copiii au fost principalii protagoniști. Subiectul a fost ales în funcție de momentul deosebit în care ne aflăm, vestirea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Părinții m-au sprijinit foarte mult în pregătirea evenimentului festiv. Au învățat cu ei rolurile și le-au confecționat costumele", ne-a povestit Lenuța Tânjală.

Vizibil emoționată, directoarea ne-a declarat că micuții au făcut-o să se simtă din nou copil și a retrăit cu emoție, așa cum face în fiecare an alături de elevi școlii, bucuria copilăriei din preajma Crăciunului. "Sunt foarte emoționată. Mă așteptam să fie așa, pentru că doamna învățătoare face lucruri minunate cu copiii dânsei, cu orice ocazie. Emoțiile și starea de bine m-au copleșit și mi-am adus aminte de momentele în care eram și eu copil", ne-a spus profesoara Viorica Ana Ștefu.

În finalul serbării, copiii i-au cântat Moșului și au luat cu asalt sacul cu daruri. Fiecare dintre ei a primit ceva special din tolba Moșului, răsplătind generozitatea acestuia cu fursecuri și suc. Redactorii "Viața liberă" au fost părtași la evenimentul organizat de elevii de la clasa 0 și le-au oferit și ei dulciuri micuților colindători.

 

Citit 1743 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2022 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.