Unu din zece ucraineni nou-veniți cere protecție

Unu din zece ucraineni nou-veniți cere protecție
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cifra raportată de autorități pentru ultimele 24 de ore a fost în scădere față de cea înregistrată în intervalul anterior de autoritățile gălățene. Cu toate acestea, au fost zeci de ucraineni care au cerut să li se elibereze acte de protecție. 

Poliția de Frontieră Galați a transmis că cel mai mare flux, de 377 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în țară 130 de ucraineni. Astfel, 507 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 122 mai puțini decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 255 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați. Majoritatea și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp.

În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, marți, 7 februarie, la blocul M11 erau 105 ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 20 de locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 92 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 69 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 698 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.