×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/galerie/mergand-la-gradinita-copiii-ucraineni-au-sansa-la-o-viata-normala2023
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Peste 600 de refugiați au venit în țară pe la Galați

Peste 600 de refugiați au venit în țară pe la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cifra raportată de autorități pentru ultimele 24 de ore a fost în creștere față de cea înregistrată în intervalul anterior de autoritățile gălățene. Alți câțiva zeci de ucraineni au cerut să li se elibereze acte de protecție.

Poliția de Frontieră Galați a transmis că cel mai mare flux, de 470 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în țară 181 de ucraineni. Astfel, 651 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 144 mai mulți decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 255 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați. Majoritatea și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp.

În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, miercuri, 8 februarie, la blocul M11 erau 105 ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 20 de locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 91 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 54 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 786 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 04:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.