S-au finalizat testele de rezistență la podul peste Dunăre de la Brăila

S-au finalizat testele de rezistență la podul peste Dunăre de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Testele de rezistență la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila s-au finalizat vineri, 16 iunie, a anunţat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. "S-au finalizat testele de încercare a suprastructurii, ultimul fiind testul de încercare dinamică. Acesta s-a realizat prin deplasarea pe pod, cu o viteză constantă de aproximativ 80 km/h, a unor camioane încărcate, care au trecut peste obstacole preamplasate", a scris Scrioșteanu pe Facebook.

Conform oficialului de la Transporturi, în ultimele zile au continuat şi testele statice, necesare pentru verificarea eficienției statice pentru forța tăietoare, momentul încovoietor pentru tablierul metalic și forța de tensiune din tiranți. Aceste teste s-au realizat pe blocurile de ancoraj și turnuri, prin poziționarea a câte 18-19 camioane încărcate cu 40 tone fiecare. Potrivit lui Irinel Scrioșteanu, "acesta este cel mai complex și avansat proiect de testare a unui pod, având în vedere că se folosesc două sisteme de măsurare și observare a evoluției podului în faza de încărcare: un sistem topografic de înaltă precizie și un sistem format din 50 de senzori montați permanent pe pod, în puncte sensibile".

Potrivit Ministerului Transporturilor, circulația pe podul de la Brăila va fi deschisă în jurul datei de 27 iunie, pe varianta Măcin, urmând ca varianta Jijila să fie gata până la sfârşitul anului. Lucrările la podul de la Brăila au început în primăvara anului 2019, investiția ridicându-se la aproximativ 500 milioane de euro.

În primii cinci ani după deschidere, șoferii nu vor plăti taxă de trecere.

Citit 3157 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.