Activitatea Finanțelor gălățene, blocată de un protest spontan

Activitatea Finanțelor gălățene, blocată de un protest spontan
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Activitatea Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați și a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice este blocată astăzi, 24 august, începând cu ora 8,30, în urma protestului spontan declanșat de salariați. Acțiuni similare au loc în mai multe orașe mari ale țării.

În Galați, angajații Finanțelor Publice au oprit lucrul și au ieșit în fața sediilor celor două instituții, atât pe strada Brăilei 33, cât și pe strada Portului 163.

Conform sindicaliștilor, protestul spontan de astăzi este justificat de faptul că „angajamentele ministrului finanțelor prin acordul încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august 2023 nu au fost respectate”.

„Astfel, începând cu ora 8,30, sistemul fiscal românesc nu este funcțional, solicitarea principală fiind respectarea angajamentelor asumate de ministrul finanțelor, respectiv:

- la muncă egală, salariu egal – prin egalizarea salariilor pe funcții similare,

- introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale «finanțe»,

- elaborarea statutului finanțistului”.

Sindicaliștii spun că acțiunile de protest spontane declanșate la nivel național se pot întinde pe o perioadă nedeterminată, degenerând și în acțiuni de stradă, deoarece nemulțumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profundă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1882 ori Ultima modificare Joi, 24 August 2023 10:36

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 24 August 2023 10:43
    5.13.146.***
    Saracii de ei! Daca ii controlezi is toti rudenii si amante numiti... sigur nu pe 2100 de Ron! Si sigur au toti scor de top la candy-crash si diamonds!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.