Programul "Casa Verde Fotovoltaice", suspendat din cauza unei reclamații

Programul "Casa Verde Fotovoltaice", suspendat din cauza unei reclamații
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un program național cu un buget total de peste 1,7 miliarde de lei a fost suspendat temporar, în urma unei reclamații făcute de o firmă de instalatori din Oradea. Pare incredibil, dar nu este și imposibil, pentru că acest lucru deja s-a întâmplat.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat, marți, că Programul "Casa Verde Fotovoltaice" se suspendă ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Oradea, într-un dosar deschis de o firmă care nu a fost validată ca instalator.

"Începând de astăzi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023, prin care se admite cererea formulată de reclamanta DHELECTRIC SYSTEMS SRL, în contradictoriu cu pârâta Administrația Fondului pentru Mediu. Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluționare a contestației privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca și instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 și suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați, de alegere a acestora de către beneficiari și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3167/111/2023. Administrația Fondului pentru Mediu va depune cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea, în vederea deblocării și reluării Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp", este anunțul postat de AFM, pe pagina proprie.

Instituția susține că a respectat întocmai toate procedurile privind validarea sau invalidarea instalatorilor prevăzute în Ghidul de finanțare a programului, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus de DHELECTRIC SYSTEMS SRL, firmă care nu ar fi încărcat în aplicația informatică în termenul prevăzut de cinci zile lucrătoare, documentul care îi lipsea de la dosar.

Citit 651 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.