Băuți la volan și fără permis, într-o singură zi

Băuți la volan și fără permis, într-o singură zi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai mulți bărbați din județul Galați vor da socoteală în fața legii după ce au fost depistați la volan, fără a avea permis de conducere valabil sau au cutezat să plece la drum după ce au dus la gură și sticla de băutură.

Astfel, pe 16 noiembrie, în jurul orei 10,00, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Tecuci a oprit pentru control un autoturism care era condus pe strada 1 Decembrie 1918, din Tecuci, de un bărbat, cu vârsta de 43 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul deține permis de conducere, însă are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice până pe 13.01.2024. La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești a depistat un bărbat, de 67 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 255, în interiorul localității Chiraftei, din județul Galați, sub influența băuturilor alcoolice. „Valoarea indicată de aparatul etilo-test a fost de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, spune agent șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați.

Tot ieri, polițiștii de la Poliția Rutieră Tecuci au stabilit faptul că, pe 12 noiembrie, un tânăr de 24 de ani, din Movileni, județul Galați, ar fi condus un autoturism, pe strada Elena Doamna din Tecuci, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.„Acest aspect a fost constatat după ce bărbatul a fost invitat la sediul Poliţiei Municipiului Galaţi, verificându-se dacă este posesor de permis de conducere, acesta prezentând un permis de conducere emis de autorităţile din Republica Moldova în anul 2017, care s-a dovedit a fi fals. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals și uz de fals”, a mai spus reprezentantul IPJ Galaţi.

Citit 4131 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 18:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.