Credincioşii romano-catolici celebrează Duminica Floriilor

Credincioşii romano-catolici celebrează Duminica Floriilor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pentru credincioşii romano-catolici astăzi, 24 martie 2024, este Duminica Floriilor, când se celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim. Evenimentul deschide Săptămâna Sfântă sau Săptămâna Patimilor, care cuprinde trei zile sfinte ce preced marea sărbătoare a Paștelui. Acestea poartă numele de „Triduumul Pascal” şi au o importanță deosebită, pregătind sărbătoarea Învierii Domnului. Ele sunt Joia Sfântă, în care are loc Cina Domnului, Vinerea Sfântă, care amintește de ziua în care Iisus Hristos a pătimit și și-a dat viața pentru mântuirea omenirii, și Sâmbăta Sfântă, când Iisus Hristos a înviat din morți. „Triduumul Pascal” se va încheia cu Sfânta Liturghie din noaptea Învierii Domnului.

În Bucureşti, Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează tradiționala Procesiune de Florii, la care vor lua parte credincioși, persoane consacrate și preoți din comunitățile și parohiile romano-catolice din București și împrejurimi.

 „Duminica Floriilor ne cheamă la o comuniune profundă cu credincioșii din România și din întreaga lume, în timp ce ne unim cu suferința lui Cristos și a semenilor noștri. Prin participarea la procesiunea de Florii și la Sfânta Liturghie, ne mărturisim public credința și ne unim în rugăciune pentru cei aflați în suferință. De aceea, în această zi specială, când la Sfânta Liturghie se rememorează Pătimirea Mântuitorului, ne rugăm pentru toți cei care suferă în lume. Medităm la jertfa lui Isus și, totodată, ne deschidem inimile către suferințele semenilor noștri, care îmbracă atâtea forme: singurătate, sărăcie, abandon, abuzuri, consecințe ale războaielor, violență.  Ne rugăm ca Pătimirea și Învierea lui Cristos să ne inspire compasiune și să ne îndemne la o iubire activă a aproapelui, care să nu se rezume la gesturi simbolice, ci să se manifeste concret în viața de zi cu zi, prin ajutorul oferit celor aflați în nevoie”, afirmă ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București printr-un comunicat de presă.

Citit 2448 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 11:40

1 comentariu

  • postat de Prof.Dr .Mihai Moraru
    Duminică, 24 Martie 2024 09:54
    86.124.113.***
    Distinselor credincioși catolici toate urările de bine la însorită sărbătoare;toți avem un singur Dumnezeu,religii sunt multe și diferite,OAMENI sa fim!!!
    0
    15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.