Utilizarea aplicaţiei WhatsApp la serviciu, infracțiune

Utilizarea aplicaţiei WhatsApp la serviciu, infracțiune
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere de date, poze, documente sau contracte devin proprietatea Meta şi, deci, nu mai sunt proprietatea nici a utilizatorului, nici a primitorului, nici a celui care le-a trimis, a atenţionat, joi, într-o dezbatere de specialitate, preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea, citat de Agerpres.

"Interesant este că, prin utilizarea aplicaţiei în activităţile de serviciu, comiteţi o infracţiune. Orice transmitere de date pe acel WhatsApp gratuit, de poze, documente, contracte reprezintă o infracţiune. De ce? Fiindcă toate datele transmise, fotografiile, filmuleţele sau contractele devin proprietatea Meta, deci nu mai sunt proprietatea utilizatorului, nici a primitorului, nici a celui care le-a trimis. La fel şi cu acele conturi de e-mail, pe Gmail şi Yahoo. Aşa că invit pe fiecare dintre dumneavoastră să mergeţi să vă achiziţionaţi un domeniu. Nu costă foarte mult. Îl luaţi de la ICI sau din altă parte, de la o autoritate publică prin care să aveţi contul dvs. de e-mail şi să nu mai utilizaţi mijloace de transmitere de date şi informaţii.

Ar trebui să înţelegem ce înseamnă, până la urmă, cu adevărat periculozitatea din zona aceasta, iar platformele care se dezvoltă într-un ritm ameţitor, de la zona de software până la zona de vânzare de produse şi servicii, vin şi cu lucruri bune, dar şi cu lucruri mai puţin bune. Este exact precum utilizarea cuţitului: cuţitul poate să fie utilizat să omoare pe cineva sau poate să ne ajute să facem mâncare", a afirmat Mierlea.

Potrivit şefului InfoCons, în zona de securitate cibernetică din România se vorbeşte prea puţin despre educarea utilizatorului de tehnologie.

pnl3
Citit 3165 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 15:57

1 comentariu

 • postat de Razzy
  Joi, 25 Aprilie 2024 17:26
  5.13.133.***
  Eiii, lipsa de ocupatie. Trebuie si el sa-si justifice pe undeva leafa frumoasa pe care o incaseaza lunar. O face pe lupul moralist dar el s-a dus sa-si cumpere domeniu ? Poate domeniu agricol ))) Povesti cu Harap - Alb, ce sa mai...
  4
  13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.