Ediția 2024 a Campionatului Mondial de cultură generală, la Galaţi

Ediția 2024 a Campionatului Mondial de cultură generală, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Galaţiul se va afla şi anul acesta printre oraşele care vor găzdui Campionatul Mondial de cultură generală, alături de alte circa 70 de localităţi, din 44 de ţări. Ediţia gălăţeană din 2024 se va desfăşura sâmbătă, 1 iunie, de la ora 12,00, la ST.UP Cafe, local situat în Complexul "Ţiglina I".

În cadrul acestui concurs, participanţii trebuie să răspundă la 240 de întrebări, câte 30 din opt domenii standard (istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport), într-un interval de numai două ore, cu 30 de minute de pauză la jumătatea întrecerii. Trebuie precizat faptul că nu există variante de răspuns, ca la emisiunile televizate de gen. Întrebările sunt realizate la Londra, de către un comitet de organizare multinaţional, şi sunt traduse în limba română.

Înscrierile pentru concursul de la Galaţi se pot face până vineri, 31 mai, ora 23,00, pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/1173131517445965/) sau la numărul de telefon (SMS, Whatsapp) 0728.872.999 (Lucian Giosan - responsabilul ediţiei gălăţene).

Campionatul Mondial de cultură generală se desfăşoară în lume din anul 2003. În România, prima ediţie a avut loc în 2012, iar primul concurs la Galaţi a fost organizat în 2015.

Citit 1400 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2024 12:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro