Opt reţinuţi, şase arestaţi
Foto: Foto: Sorin Pană

Opt reţinuţi, şase arestaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

130 de file a avut referatul făcut de procurori atunci când au cerut arestarea celor opt persoane implicate în cazul penal în care este pomenit şi numele deputatului Mihail Boldea. Referatul este un rezumat al muncii de aproape doi ani a anchetatorilor. 15 volume compun dosarul de urmărire penală făcut de cei de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Din informaţiile obţinute pe surse, numele deputatului a apărut în ecuaţie şi din cauza interceptărilor telefonice făcute pentru cei care au fost duşi la arestare sâmbătă.

Procurorii gălăţeni ai DIICOT au propus la arestare opt persoane: Aurica Luchiniuc, Mihaela Bolboceanu, Elena Petre, Bogdan Alexandru Boza, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. Măsura arestării a fost judecată de magistraţii Curţii de Apel din cauza calităţii de avocat pe care o are Mihaela Bolboceanu.

Anchetatorii spun că este vorba de un grup organizat care identifica terenuri şi imobile, proprietatea Consiliului Local sau a unor persoane fizice, pe care le treceau în proprietatea unor membri ai acestui „cerc”. În acest scop, ei ar fi folosit hotărâri judecătoreşti pe care le-au falsificat sau au fost date de magistraţi în baza unor acte false, pomenindu-se aici de hotărâri arbitrale pronunţate în fals.

Ore de aşteptare pentru rudele reţinuţilor

Judecătorii Curţi de Apel au programat sâmbătă procesul pentru ora 14.30, dar şedinţa a început mult mai târziu, după ce avocaţii au parcurs şi ei dosarul de arestare a clienţilor lor.

În jurul orei 14.30, au fost aduşi la instanţă cei opt care fuseseră reţinuţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. Familiile celor reţinuţi, aflate la Tribunal încă de dimineaţă, au început să strige spre cei care erau duşi spre camera de arest, iar la un moment dat, cineva a aruncat o pungă încărcată către grupul femeilor care au coborât din dubă. „Pachetul” a fost ridicat de agent şi aruncat înapoi, spre cel care-l lansase.

Procesul s-a terminat cu puţin înainte de a expira prima ordonanţă de reţinere, dată vineri, în jurul orei 22.00. Verdictul a fost clar: Luchiniuc şi Bolboceanu sunt libere, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea, iar restul grupului rămâne după gratii vreme de 29 de zile.

Pentru cele două care au fost puse în libertate, DIICOT-ul a făcut recurs, urmând ca acesta să se judece la Înalta Curte.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul Mihail Boldea, procurorii gălăţeni au disjuns cauza spre Parchetul Înaltei Curţi, singurul abilitat să facă anchetă în cazul unui parlamentar.

Citit 2545 ori Ultima modificare Duminică, 18 Martie 2012 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.