Inamicii lui Boldea, la un pas de libertate - Pedepse reduse în "Cazul Morilor"

Inamicii lui Boldea, la un pas de libertate - Pedepse reduse în "Cazul Morilor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Toţi cei implicaţi în dosarul înşelăciunii cu terenul din strada Morilor 130 s-au ales cu pedepse foarte mici, care-i aduc fie în situaţia de a fi puşi în libertate, fie în cea de a-şi finaliza condamnările.

Sorin Balaban, Maricel Harabagiu şi Georgică Virginel Bulete sunt cunoscuţi drept cei mai înverşunaţi inamici ai deputatului Mihail Boldea. Cei trei sunt oamenii care au decis să facă publică implicarea parlamentarului, trimiţând redacţiei noastre mai multe scrisori şi memorii în legătură cu „activitatea” acestuia.

Din câte se ştie, ei au fost şi cei care au dat numeroase declaraţii împotriva lui Boldea, la toate structurile statului, unul din rezultatele demersurilor lor fiind şi dosarul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), făcut public de curând. Ironia sorţii este că inculpaţii au avut termen pe 2 aprilie, exact în aceeaşi zi în care Boldea încerca, fără să reuşească, să-i convingă pe cei cinci judecători de la Curtea Supremă să-l lase liber.

Pedepse mici, statul suportă totul

La Înalta Curte, Sorin Balaban a primit trei ani, faţă de patru ani, cât avea. Pentru că mai are un dosar de înşelăciune, el nu va putea părăsi penitenciarul. Maricel Harabagiu are trei ani, faţă de şase ani, cât primise iniţial, ceea ce înseamnă că mai are câteva luni de executat din pedeapsă. Georgică Virginel Bulete a primit trei ani, de la patru cât avea, ceea ce-i asigură o eliberare grabnică. Cheltuielile judiciare rezultate din ancheta lor şi din procese au rămas în sarcina statului, iar avocaţii din oficiu pe care i-au avut la Curtea Supremă vor fi plătiţi din fondurile Ministerului Justiţiei. Sentinţa este definitivă.

O "afacere" vizată acum de DIICOT

Reamintim că vânzarea imobilului din strada Morilor 130 s-a concretizat într-o infracţiune care este pusă acum în sarcina deputatului Mihail Boldea. Iniţial, pentru asta au plătit doar Bulete, Balaban, Harabagiu şi Georgică Timofte. „Afacerea” a pornit în 2008, când proprietarul imobilului era Gheorghe Bălănuţă, în etate de 82 de ani. Bătrânul a intrat în atenţia amatorilor de chilipiruri, care doreau să ia terenul pe nimic, urmând să-l vândă cu 155.000 de euro.

Bălănuţă a fost forţat prin diverse moduri să-şi cedeze casa. De frică, a fugit din locuinţă, fiind recuperat mai întâi de autorităţi, apoi de familie, care a făcut şi plângerea penală. Pentru că artizanii afacerii nu puteau face nimic fără Bălănuţă, l-au înlocuit cu Ion Dorobăţ, din Bârlad, care a primit pentru asta 4.000 de lei.

Citit 3790 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2012 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.