A început demolarea garajelor! (GALERIE FOTO)

A început demolarea garajelor! (GALERIE FOTO)

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
22 comentarii

* Coşmelii, barăci, magazii şi tot soiul de improvizaţii oribile cu pretenţii de garaje au fost demolate în  Micro 40 * În locul unei baterii de nouă garaje neautorizate va fi amplasat locul de joacă refuzat de locatarii blocului C12 din Mazepa


Intersecţia dintre străzile Năruja şi Caişilor a început ieri să fie curăţată de coşmeliile apărute ca o erupţie de coşuri, adiacente căminelor de nefamilişti C1 - C6. Resemnaţi, nervoşi sau nemulţumiţi, posesorii acelor „bube” arhitectonice au început să-şi strângă calabalâcul - bidoane, lăzi de bere, vechituri pe care nu s-au îndurat să le arunce - şi să-şi demonteze barăcile. Somaţia primită vineri a fost clară: „Având în vedere faptul că aţi amplasat o baracă metalică, fără autorizaţie de construire, pe terenul aflat în proprietatea municipiului Galaţi, Poliţia Locală Galaţi vă somează: Aveţi obligaţia ca în termen de trei zile să desfiinţaţi baraca şi să aduceţi terenul la starea iniţială. În cazul în care nu respectaţi măsura şi termenul dispus, Poliţia va proceda la aplicarea de sancţiuni, iar Primăria va demara procedura de desfiinţare pe cale administrativă şi pe cheltuiala dumneavoastră a barăcii”.
"Azi o scândură, mâine o tablă"
„Stau în 20 de metri pătraţi, am doi copii, am lucrat 28 de ani în Combinat şi atâta am putut! Am vrut s-o autorizez când era dl primar Nicolae şi-a zis că nu se poate!”, ne-a spus Neculai Palade, care-şi demola garajul.
„Stăm claie peste grămadă! De nevoie l-am făcut: azi o scândură, mâine o tablă… Nimeni nu are autorizaţie! Uitaţi, maşina cu lucrurile pleacă la ţară!”, ne-a zis Mihaela Niţă. "Şi eu mi l-am demolat. Am făcut garajul pentru că mi-a furat anul trecut radiatorul. Altora le-a furat bateria", s-a plâns alt locatar.
Şi spectatorii, şi posesorii barăcilor care ocupau în unele cazuri spaţiu cât pentru două garaje au admis că puştii din zonă chiar n-au unde să se joace. Dovadă că o mână de copii încinsese un fotbal în mijlocul străzii!
Salubrizare
„Operaţiunea «Marea curăţenie» nu înseamnă doar a da cu mătura, ci a salubriza zona inclusiv de construcţiile neautorizate sau semitemporare cum sunt aceste garaje. Nu este neapărat o acţiune împotriva garajelor ilegale, este pur şi simplu curăţenie. La finalul săptămânii trecute, primarul Marius Stan a venit aici, a discutat cu oamenii şi le-a explicat: unde nu e legal, jos! Imediat ce va fi curăţată zona, va fi pus locul de joacă. Va fi reamenajat spaţiul verde. Mai devreme sau mai târziu vom ajunge în fiecare zonă a oraşului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Citit 5129 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 09:36

22 comentarii

 • postat de IATAN DORIN Marți, 11 Martie 2014 10:15 95.76.36.*** Link la comentariu
  1
  0

  Felicitari Domnule Primar!!!!!!!Sper sa mai traiesc si sa apuc ziua cand aceste mizerii de garaje vor fi istorie...si in locul lor sa vad....gazon...bancute....balansoare...copacei!!!!!!!!
  Cred ca nu trebuie sa se lucreze pe zone( MAZEPA....MICRO 19) ci pe zone de prioritati!!!!Locuiesc in TIGL.1 pe REGIMENT 11 SIRET si consider zona TRIBUNALULUI ca o prioritate!!!!Este prapad de masini...inghesuiala...probleme!!!!!!In spatele TRIBUNALULUI este plin de garaje!!!!ACOLO trebuie sa se actioneze si se poate amenaja o parcare grozava!!!!!Aceasta actiune va va atrage ura multora ...dar si cei mai multi va vor vota mai tarziu!!!!!Este o etapa de modernizare a orasului!!!!! Sa luam exemplu de la orase ca BRASOVUL...sau IASUL!!!!Se poate si aici la....DUNARE!!!!!! Succes si Doamne ajuta!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de caraivan Joi, 29 Noiembrie 2012 15:59 Link la comentariu
  1
  0

  JOS CU GARAJELE DIN SPATELE TRIBUNALULUI!!! Parcare pentru a rezolva problema parcarii la tribunal si parc pentru copii.

  Raportează
 • postat de dodo Miercuri, 19 Septembrie 2012 18:13 Link la comentariu
  1
  0

  veniti si in 13B,sunt o multime de garaje si niciun parc ptr copii........

  Raportează
 • postat de Un galatean Marți, 18 Septembrie 2012 21:56 Link la comentariu
  1
  0

  N6 str. Domneasca, in centru

  Raportează
 • postat de Un galatean Marți, 18 Septembrie 2012 21:55 Link la comentariu
  1
  0

  Si in fata blocului N6 sunt construite illegal garaje unde era candva un loc de joaca pentru copii. Parca tot pe vremea lu' durbaca, coincindenta? nu cred. jos cu ele!

  Raportează
 • postat de paracioasa Marți, 18 Septembrie 2012 21:40 Link la comentariu
  1
  0

  Verificati garajele din spatele blocului A1,intre Centrul Cultural si Teatrul Dramatic. O sa descoperiti ca posesorii lor nu au masini, nici unul, si unii dintre ei nu au avut niciodata, au obtinut garajele pe cand primar era Durbaca. Au orice altceva inauntru numai masini nu. Sunt de acord cu o verificare a tuturor celor care au garaje, chiar legale, si care nu au masina. Ori sa se demoleze si sa se amenajeze o parcare pt. Teatru , ori sa nu se mai prelungeasca contractele de inchiriere si sa se dea altora care au autoturism.

  Raportează
 • postat de IOAN Marți, 18 Septembrie 2012 20:02 Link la comentariu
  0
  0

  JOS cu GARAJELEEEEEEEEEEEEEEEE

  Raportează
 • postat de flo Marți, 18 Septembrie 2012 19:15 Link la comentariu
  0
  0

  Foarte bine! Sper sa nu mai ramana nici unul! Dar la fel sper sa demolati si magazinele din mijlocul intersectiei de la I.R.E,G., ca pur si simplu nu se poate vedea semaforul, trecerile de pietoni, etc!
  P.S. Daca tot amenajati in micro 40, parcul ,,de Mazepa" poate introduceti in circulatie si un autobuz gratuit pt copii: Mazepa-Micro 40, bineinteles unde senilii de C12, sa nu aibe acces decat cu bilete la 10 lei!

  Raportează
 • postat de Gavrila gica Marți, 18 Septembrie 2012 16:12 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule primar ce faceti cu barurile care sant la 10 metri de blocuri si stau pina la ora 12 noapte si beau si fac galagie cand sa semnat hartea a zis ca face sifonarie si acum este bar cu terasa afara baru este in fostu sediu BINGO PRO TV

  Raportează
 • postat de Vali Marți, 18 Septembrie 2012 15:44 Link la comentariu
  0
  0

  Parcuri in loc de garaje si camere de supraveghere pentru toate obiectivele vandalizabile!
  Un pas inainte e un pas inainte dar suntem atat de mult in urma ca mi-e frica sa ma bucur pentru 8 garaje puse la pamant (care reprezinta de fapt dublu garajelor demolate de ciumi in 4 ani!

  Raportează
 • postat de 40 rulz Marți, 18 Septembrie 2012 14:51 Link la comentariu
  0
  0

  ne strica atmosfera de ghetto

  Raportează
 • postat de Dya Marți, 18 Septembrie 2012 14:45 Link la comentariu
  0
  0

  O initiativa buna, nu zic nu.
  Insa ar trebui sa supravegheati parcurile de joaca pe care le construiti!
  La nicio luna dupa constructie sunt infecte, nu vine nimeni sa le curete, iar pentru ca nu exista paznici, leaganele, bancile etc. au fost pur si simplu scoase din pamant . Asta se poate verifica foarte usor (daca aveti interesul sa o faceti!) in parcurile din IC Frimu, mai exact cel inaugurat recent in fata blocului I5 din str. Ing Anghel Saligny (langa ECOSAL) sau parcul din spatele blocurilor O5-O6-O7 intre Masnita si Biserica Sf. Mina.

  Raportează
 • postat de FOST PROPRIETAR DE BARACA Marți, 18 Septembrie 2012 14:23 Link la comentariu
  0
  0

  LA 50 DE METRI DE LOCUL DE UNDE SUNT FACUTE FOTOGRAFIILE SE AFLA UN PARC DE COPII CARE NU A MAI FOST REAMENAJAT DE ANI BUNI DE ZILE, MACAR O LOPATA DE NISIP SA SE ARUNCE IN GROAPA DE NISIP DIN PARC.
  LANGA BLOCUL C6 SE AFLA UN TEREN IN PARAGINA, PLIN DE MIZERIE, MOLOZ, UN ADEVARAT FOCAR DE INFECTIE, DAR ACEL TEREN NU I-A DERANJAT PE CEI DE LA PRIMARIE, SI NICI NU S-AU SINCHIAIT SA FACA MACAR CURATENIE.
  SUNT DE ACORD CA ACELE GARAJE ERAU FACUTE ILEGAL, SI ERAU URATE, DAR INTR-UN CAMIN SUNT 96 DE CAMERE, DECI 96 DE FAMILII, ECHIVALENT CU 5 BLOCURI NORMALE, SI NICI UN LOC DE PARCARE ,
  UNDE SA PARCHEZE MASINELE, LOCATARII DE LA 6 CAMINE CARE SE AFLA IN ZONA RESPECTIVA?
  ASA CA IN LOC SA FACA INCA UN PARC, MAI DEGRABA SA FACA O PARCARE SI SA AMENAJEZE PARCUL DIN ZONA,

  Raportează
 • postat de anonim Marți, 18 Septembrie 2012 11:36 Link la comentariu
  0
  0

  dar ati lasat ceva inceput adica , ati inceput ce cei care stau la partierul blocului care ilegal toata gradina siau facut loc de relaxare adica umbrelute , piscine , gratarele care zilnic sfaraie si mai nou si taierea purcelusilor la saptamanal , noi ce facem de la etaj savuram mirosurile.

  Raportează
 • postat de Un posesor de garaj Marți, 18 Septembrie 2012 11:16 Link la comentariu
  0
  0

  In spatele G-urilor din micro 18....garajele daramate si ar putea fi amenajata o parcare care sigur ar descongestiona zona de masini parcate claie peste gramada ! Cu toate ca am garaj acolo, sant dispus sa renunt la el !!! Si in acest asentiment mai sant vecini care au garaje. De multe ori nu poti seara intra cu masina in garaj, sau dimineata sa pleci din cauza masinilor parcate intre garaje sau pe caile de acces spre. In fata garajelor unde se stie ca nu sant tinute masini se parcheaza peste noapte frecvent. Iar celor ce folosesc garajele pe post de cotete sau magazii le recomand sa se mute inapoi la sat, de unde au venit, ar fi bine pentru toata lumea, credeti-ma! La bloc nu se poate sa vii cu obiceiurile de la casa, sa faci vin, sa cresti gaini, iepuri sau sa tii cainii in garaj, Nu mai vorbesc ca scapati si de intretinerea pe care nu o platiti !!! Daca s-ar face un control acolo veti fi surprinsi cat de putini posesori de garaj poseda si autoturism !!!

  Raportează
 • postat de Eu Marți, 18 Septembrie 2012 10:28 Link la comentariu
  0
  0

  Excelent. Operatiunea "Cotetul" a inceput. Nu va opriti decat atunci cand ultima cosmelie sau maghernita din orasul asta va fi pusa la pamant.

  Raportează
 • postat de locatar Marți, 18 Septembrie 2012 10:26 Link la comentariu
  0
  0

  D-le Primar, in micro 40, la camine ati lasat in picioare un bar care nu-si are rostul , in situatia in care deranjeaza linistea publica de la 7 dimineata pana seara tarziu...Varog sa nu ramana fara rezolvare problema cu acest bar.

  Raportează
 • postat de o mama Marți, 18 Septembrie 2012 09:58 Link la comentariu
  0
  0

  foarte bine, foarte frumos!!! va asteptam si in micro 19!!! in spatele barului tahiti din micro 18 s-ar putea amenaja un foarte frumos, loc de joaca pt copiii care se joaca la strada. iar in fata gradinitei step by step, din micro 18 sunt o multime de garaje care nu au masinile in ele. au televizor, bucatarie, fac gratare, iar dimineata cand sa duci copilul la gradinita, nu poti trece de masini. ar fi un loc minunat pt o parcare.

  Raportează
 • postat de niki Marți, 18 Septembrie 2012 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  In Micro 21 in statia de la capat unde intoarce tranvaiul s-a demolat refugiul acoperit iar o ditamai maghernita care e parasita de vreo 2 ani nu.Luati masuri ca e foarte urat acolo!

  Raportează
 • postat de JE Marți, 18 Septembrie 2012 08:44 Link la comentariu
  0
  0

  BRAVO DOMNILOR!PROPUN VERIFICAREA CELOR CARE DETIN GARAJE DAR NU DETIN MASINI!JOS CU ELE ....PUTETI INCEPE DACA TOT SUNTETI IN ZONA CU CELE DIN JURUL PIETEI SI A SCOLILOR DIN MICRO 38 SI MICRO 39A...SPOR LA TREABA..!!!

  Raportează
 • postat de je Marți, 18 Septembrie 2012 08:42 Link la comentariu
  0
  0

  garajele cand??? sau acumantrenati buldozerele :))
  comunintatea are nevoie de spatii verzi, locuri de joaca si parcari !!!!!!

  Raportează
 • postat de MARCELA Marți, 18 Septembrie 2012 08:23 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule Primar in zona ,Magazinului General cand veniti? Acolo de unde pleaca acele microbuze spre Schela, Pechea dimineata nu se poate circula, nu exista trotuare, iar microbuzele ocupa si soseau, circulatia dinspre depoul de tramvaie spre statia de autobuz este un intreg sport periculos. veniti intro dimineata si va veti convinge. va rog faceti ceva cu acele microbuze, o autogara ceva cum au toate microbuzele care pleaca spre alte zone( Tg. Bujor sau Tecuci)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.