Oraşul sub zăpadă! Cele 30 de utilaje ale Primăriei nu fac faţă!

Oraşul sub zăpadă! Cele 30 de utilaje ale Primăriei nu fac faţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anumite segmente de străzi ar putea fi blocate temporar pentru a se putea îndepărta zăpada


Comandamentul de iarnă s-a întrunit în această dimineaţă, convocat de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, pentru a stabili ce măsuri trebuie luate pentru ca oraşul să iasă din nămeţi. Autorităţile locale recunosc că, în acest moment, cele circa 30 de utilaje pe care le are Primăria nu pot să facă faţă, şi sunt insuficiente, de aceea li se vor alătura forţe noi de la agenţii economici.

„De la ora 24.00 s-a ieşit la deszăpezit, am folosit, înainte de a băga utilajele, 16 tone de clorură de calciu, lucru care s-a simţit, până să vină valul de ninsoare străzile erau circulabile fără probleme. Am folosit 243 de tone de sare, am avut cinci sărăriţe care au circulat pe toate arterele principale, din care două echipate şi cu lamă, opt camioane cu lamă, 15 tractoare cu lamă şi perie. Toate aceste utilaje au lucrat şi lucrează nonstop de la ora 24. E un efort mare, dar insuficient pentru necesarul pe care îl avem. Vor mai intra în acţiune aproximativ 15 buldoexcavatoare, câteva vole pe care am reuşit să le strângem de la agenţii economici, plus două autogredere”, a declarat primarul Marius Stan.

City-managerul Aurel Vlaicu a anunţat că se va acţiona cu precădere la intrările în oraş, pe arterele principale Brăilei, Domnească, Traian, Coşbuc, Faleză, în zona instituţiilor publice, spitale, şcoli, iar după ce se opreşte ninsoarea pe străzile laterale. „Se pune problema blocării anumitor segmente de stradă pentru a curăţa cum trebuie, apoi să permită din nou traficul”, a spus city managerul.

„Nu am ce să le reproşez celor care au fost angrenaţi în acţiunea de deszăpezire, am stat până după ora 2 dimineaţa, străzile erau circulabile, dar de la ora 5.00 a început o abundenţă neaşteptată de zăpadă, care în ciuda eforturilor au făcut să arate nemulţumitor. Mi-aş fi dorit ca oraşul să arate altfel”, a declarat Marius Stan.

 

Citit 2126 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2012 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.