COMUNICAT DE PRESĂ (P)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Participaţi la conferința internațională pentru a afla modul în care noile tehnologii contribuie la îmbunătățirea siguranței în transportul maritim!

ALOT, Agenţia pentru Transporturi şi Logistică a Lombardiei de Est, în colaborare cu Autoritatea Portuară a Provinciei Mantua, organizează o Conferinţă Internaţională pe tema "Transportul în siguranță al mărfurilor periculoase pe căi navigabile interioare și maritime: inovații tehnice și cele mai bune practici". Conferinţa va avea loc la Fundaţia Universitatea din Mantova (Fondazione Università di Mantova), via Scarsellini 2, MANTUA (Italy) îndata de 31 Ianuarie 2013, ca parte a proiectului SEE MARINER.

SEE MARINER este acronimul pentru "Sistemul integrat maritim si fluvial de monitorizare a transportului mărfurilor periculoase in Sud-Estul Europei”, un proiect de 35 luni, co-finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programul de Cooperare Transnațională pentru Sud-Estul Europei (SEE).

Conferința se va concentra asupra aspectelor-cheie cum ar fi: riscurile de mediu asociate cu transportul maritim și de pe căile navigabile interioare, manipularea și depozitarea mărfurilor periculoase (DG), în zona Europei de Sud-Est, precum și pe politicile care au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți siguranța transportului DG la nivel european, național și local. În plus, participanții vor avea posibilitatea să înveţe mai multe lucruri despre SEE MARINER și să se familiarizeze cu sistemele ITC și cele mai bune practici în domeniul monitorizării și a riscului DG - prognoza poluării.

La conferință vor participa experți europeni și italieni care provin din țările participante la proiect (Albania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Muntenegru, România, Slovenia), ţinta fiind autoritățile naționale guvernamentale, regionale și locale de coastă, autoritățile portuare, armatori / operatori de nave, institute de cercetare și ONG-urile care lucrează în domeniu.

În aceeași zi va avea loc o conferință de presă care va permite SEE  MARINER să-şi împărtăşească progresele înregistrate în Italia și în întreaga Europă de Sud-Est.

NOTE PENTRU EDITORI:

SEE MARINER își propune să contribuie la dezvoltarea durabilă a resurselor de coastă și marine și, prin urmare, la îmbunătăţirea calităţii mediului în zona de Sud-Est. Proiectul va conduce la dezvoltarea și punerea în aplicare a unui sistem inovativ, replicabil și transferabil şi va pune bazele unei reţele SEE MARINER, oferind unelte și servicii pentru îmbunătățirea interoperabilității activităților de monitorizare și creșterea eficienţei operațiunilor pentru prevenirea în comun a riscurilor de mediu.

Consorţiul este format din doisprezece(12) parteneri: Autoritatea Portuară Pireu SA (Partener Lider), Comunitatea Europeană de afaceri și Centrul de Inovare din Attika, Reţeaua MEDITERRANEAN SOS, Autoritatea Portuară Veneţia, ALOT s.c.a.r.l.- Agenţia pentru Transporturi şi Logistică a Lombardiei de Est, Luka Koper –sisteme portuare şi logistice, plc., Asociaţia Reţelelor de Afaceri Pannon, Uniunea Autorităţilor Bulgare Locale de la Marea Neagră, Uniunea Porturilor Interioare Romanesti, Portul Bar Holding Company, Institutul pentru Transporturi, Tehnologii şi Strategii Urbane TINA VIENNA GmbH (Observer).

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm:

să verificaţi pagina proiectului de pe Facebook sau să contactaţi:

 

Uniunea Porturilor Interioare Româneşti (U.P.I.R)

SEE Mariner Manager Comunicare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.