Consilierii, în şedinţă extraordinară. Cine va primi subvenţii de la bugetul local?

Consilierii, în şedinţă extraordinară. Cine va primi subvenţii de la bugetul local?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali se vor întruni în această după-amiază, în şedinţă extraordinară, pentru a lua o serie de decizii cu caracter social. Vestea bună pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din Galaţi este că, în sfârşit, se va aproba cuantumul şi numărul burselor care li se cuvin. Iar olimpicii oraşului ar putea primi lunar burse de merit de 150 de lei, nu de 50 cât luau anul trecut.

Şi tot astăzi aleşii vor rezolva o problemă care trenează de la începutul anului - finanţarea asociaţiilor şi fundaţiilor care desfăşoară activităţi caritabile. Recent, aleşii au stabilit care vor fi liniile prioritare pentru subvenţionarea pe anul 2013 a asociaţiilor şi fundaţiilor, unităţilor de asistenţă socială. Vor fi avute în vedere, în ordinea importanţei, următoarele categorii de persoane beneficiare: copiii, tinerii, persoanele cu dizabilităţi încadrate într-un grad de handicap, victimele violenţei în familie, persoanele vârstnice şi celelalte persoane aflate în dificultate, respectiv persoanele şi familiile cu venituri mici.

Tot astăzi, consilierii vor hotări care sunt ONG-urile cu care vor încheia convenţii de susţinere a serviciilor de asistenţă socială sau a serviciilor comunitare pentru persoane vârstnice.

 

Citit 1715 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.