Programul distracţiei de Ziua Marinei. Concerte, focuri de artificii şi Festival Nautic pentru gălăţeni

Programul distracţiei de Ziua Marinei. Concerte, focuri de artificii şi Festival Nautic pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Smiley, Colibri şi Cargo vor concerta pentru gălăţeni * Canotcile şi caiacele vor face punte între Galaţi şi Brăila * Festivalul Nautic şi focurile de artificii vor da un plus de culoare sărbătorii marinarilor


Gălăţeni, joi, de Sfânta Maria, vă aşteaptă o zi plină de distracţie şi evenimente pe Faleza Dunării. Ca să nu rataţi nimic, iată agenda evenimentelor organizate, pentru a marca Ziua Marinei, de Primăria Galaţi.

Sport şi teatru pentru copii

La ora 9,00 se dă startul crosului tuturor vârstelor, pe Faleza Inferioară, de la Bac până la Valurile Dunării, întrecere la care sunt invitaţi toţi cei au o condiţie fizică bună. O jumătate de oră mai târziu, începe crosul dedicat persoanelor cu dizabilităţi, pe Faleza Superioară, din faţa scenei de la Pastilă, până la Elice.

De la ora 10,00, puteţi asista la demonstraţii de baschet ale micilor campioni ai clubului Phoenix Galaţi, la panourile amplasate la Elice. Şi tot de la ora 10,00 copii, părinţi, bunici au întâlnire cu “Cei trei purceluşi” şi lupul cel fioros, la spectacolul Teatrului de Păpuşi “Gulliver”.

Competiţie cu vâsle

Nu avem pod, nici tunel pe Dunăre, dar vom avea o întrecere de canotci şi caiace simple şi duble, de la Brăila la Galaţi. Ambarcaţiunile vor pleca la ora 10,30, din Gara Fluvială Brăila, iar în jurul ore 13,00 ar trebui să sosească la Galaţi, la Elice. Potrivit Primăriei Galaţi participă două canotci, în care vor vâsli echipaje coordonate de Ivan Patzaichin, care vor reprezenta Brăila şi Galaţiul. În plus, membrii Clubului de Turism Montan şi Nautic vor participa cu 15 caiace simple şi duble, de la care se aşteaptă să ţină strocul (cadenţa vâslelor) sau chiar să îl impună.

La 13,00 Primăria Galaţi şi Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 prezintă, în premieră pentru Galaţi, un Festival Nautic, cu curse de sprint în canotci, pe Dunăre, la Elice. Premierea celor mai puternici vâslaşi va avea loc la ora 16,45. Conform municipalităţii, pot participa echipe de câte 11 persoane, indiferent de vârstă, constituţie sportivă sau experienţă, dar cu o stare de sănătate optimă. Înscrierile se vor putea face în zona Elice, pe faleza inferioară, la standul Asociației “Ivan Patzaichin Mila 23”, începând cu ora 11,30. Până la ora intrării în concurs, membrii Asociaţiei vor asigura instructajul participanţilor.

Ceremonial militar şi religios

La 17,50 este programat ceremonialul militar şi religios de Ziua Marinei şi a Sfintei Maria, la Elice. După defilarea Gărzii de Onoare, prezentarea Drapelului de luptă, sfinţirea şi lansarea ancorei de flori, în memoria celor căzuţi la datorie pe ape, Asociaţia Columbofililor gălăţeni va lansa zeci de porumbei. Urmează parada navelor militare, care vor prezenta publicului un exerciţiu tactic, la care vor participa 5 nave de luptă şi apoi parada navelor civile (nava de pasageri Steaua Polară, remorcherul Buşteni, nava multifuncţională Eco Dunărea 2, Nava Colegiu, nava Vega River, nava de pasageri Tudor Vladimirescu, împingătoare de linie şi manevră, nava de măsurători Donaris 2, nava de semnalizare Semnal 3, remorcherul Târgu Ocna, pilotine fluviale, trei nave ale Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, bacuri, şalupe, yachturi, bărci cu motor şi bărci cu rame).

Jocuri marinăreşti, concert, artificii

La 19,30 încep jocurile marinăreşti cu tradiţionala răpire a miresei. Concertul în aer liber cu Smiley, Colibri şi Cargo începe la 19,45. Ziua Marinei se va încheia cu un sfert de oră (22,45 – 23,00) de focuri de artificii lansate de pe Dunăre, spectacolul de lumini fiind sincronizat cu muzica transmisă la radio.

Vineri, merită să mai faceţi un drum pe Faleza Superioară nu ca să verificaţi dacă s-a făcut curăţenie, ci pentru a admira o expoziţie maşinilor de epocă.

Citit 14322 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.