"Apele Române" AVERTIZEAZĂ: Cod portocaliu hidrologic pe râurile din judeţul Galaţi

"Apele Române" AVERTIZEAZĂ: Cod portocaliu hidrologic pe râurile din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală, precipitaţiile în curs şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, Administraţia Naţională "Apele Române" avertizează că se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate mai jos, cu efect de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE SI DE INUNDAŢIE:

Se instituie COD GALBEN începând din data de 13.09.2013 ora 22:00 pe râurile din bazinele: Bârlad (judeţele Vaslui şi Galaţi), afluenţii Buzăului mijlociu din judeţul Buzău.

Se menţine şi extinde COD PORTOCALIU pe râurile din bazinele: Corozel, Geru, Suhu şi Chineja, din judeţul Galaţi. De-asemenea, se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 13.09.2013 ora 22:00 pe râurile din spaţiul hidrografic Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa).

"Apele Române" menţionează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

Citit 1719 ori Ultima modificare Vineri, 13 Septembrie 2013 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.