Întreţinerea sau casa? Peste 1.800 de gălăţeni vor fi executaţi silit

Întreţinerea sau casa? Peste 1.800 de gălăţeni vor fi executaţi silit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rău-platnicii pentru care s-au emis sentinţe definitive şi irevocabile riscă popriri pe bunuri şi pe venituri sau chiar pierderea apartamentelor


Peste 1.800 de sentinţe judecătoreşti, definitive şi irevocabile, obţinute de Apaterm în procesele intentate rău-platnicilor, vor fi puse în aplicare în perioada următoare.

"I-am cerut noului administrator special al Apaterm măsuri ferme pentru recuperarea datoriilor de la rău-platnici. Am cerut ca persoanele care nu-şi plătesc facturile la termoficare să fie acţionate în justiţie, iar acolo unde există hotărâri definitive, acestea să fie puse de urgenţă în aplicare. Trebuie, pe orice cale legală, să strângem bani de la datornici pentru a putea acoperi necesarul de agent termic pentru această iarnă. Nu se poate ca oamenii care îşi plătesc întreţinerea să sufere din cauza rău-platnicilor! Vreau să fiu foarte bine înţeles: nu se poate consuma la nesfârşit apă caldă şi căldură fără să se plătească!", a declarat primarul Marius Stan.

Rău-platnicii riscă, în funcţie de sentinţele judecătoreşti, să le fie bunurile sau veniturile poprite, ori chiar să-şi vadă apartamentele scoase la licitaţie!

159 de asociaţii pe lista neagră

Potrivit Primăriei, punerea în aplicare de urgenţă a celor 1.800 de sentinţe judecătoreşti este menită să îi determine pe toţi datornicii să îşi plătească debitele restante. O atenţie deosebită va fi acordată debitorilor din cele 159 de asociaţii care au datorii foarte mari faţă de Apaterm şi care au fost blindate şi apoi rebranşate pentru ca bun-platnicii să nu sufere degeaba de frig. Potrivit evidenţelor, debitele totale ale acestor asociaţii depăşesc 93 milioane de lei, de cinci ori valoarea cumulată a facturilor de termoficare pe anul 2013! Şi tot din evidenţe reiese că aceste asociaţii au achitat anul acesta doar şase la sută din valoarea facturilor emise de Apaterm.

Conform Primăriei, din momentul furnizării agentului termic, abonaţii sistemului centralizat de termoficare din Galaţi au plătit către Apaterm facturi ce însumează 362.828 de lei. Pentru comparaţie, factura estimată a lunii decembrie se ridică la nu mai puţin de 13 milioane de lei.

Cea mai mare sumă achitată în contul serviciilor de termoficare vine de la Asociaţia 560 din Micro 21, care a virat în contul Apaterm 29.664 de lei. Există însă şi 44 de asociaţii din Galaţi care până pe 2 decembrie nu au plătit nici măcar un leu societăţii locale de termoficare.

Iată tabelul cu cele 159 de asociaţii blindate şi apoi rebranşate, precum şi plăţile făcute de fiecare în parte.

Citit 4359 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.