Întreţinerea sau casa? Peste 1.800 de gălăţeni vor fi executaţi silit

Întreţinerea sau casa? Peste 1.800 de gălăţeni vor fi executaţi silit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rău-platnicii pentru care s-au emis sentinţe definitive şi irevocabile riscă popriri pe bunuri şi pe venituri sau chiar pierderea apartamentelor


Peste 1.800 de sentinţe judecătoreşti, definitive şi irevocabile, obţinute de Apaterm în procesele intentate rău-platnicilor, vor fi puse în aplicare în perioada următoare.

"I-am cerut noului administrator special al Apaterm măsuri ferme pentru recuperarea datoriilor de la rău-platnici. Am cerut ca persoanele care nu-şi plătesc facturile la termoficare să fie acţionate în justiţie, iar acolo unde există hotărâri definitive, acestea să fie puse de urgenţă în aplicare. Trebuie, pe orice cale legală, să strângem bani de la datornici pentru a putea acoperi necesarul de agent termic pentru această iarnă. Nu se poate ca oamenii care îşi plătesc întreţinerea să sufere din cauza rău-platnicilor! Vreau să fiu foarte bine înţeles: nu se poate consuma la nesfârşit apă caldă şi căldură fără să se plătească!", a declarat primarul Marius Stan.

Rău-platnicii riscă, în funcţie de sentinţele judecătoreşti, să le fie bunurile sau veniturile poprite, ori chiar să-şi vadă apartamentele scoase la licitaţie!

159 de asociaţii pe lista neagră

Potrivit Primăriei, punerea în aplicare de urgenţă a celor 1.800 de sentinţe judecătoreşti este menită să îi determine pe toţi datornicii să îşi plătească debitele restante. O atenţie deosebită va fi acordată debitorilor din cele 159 de asociaţii care au datorii foarte mari faţă de Apaterm şi care au fost blindate şi apoi rebranşate pentru ca bun-platnicii să nu sufere degeaba de frig. Potrivit evidenţelor, debitele totale ale acestor asociaţii depăşesc 93 milioane de lei, de cinci ori valoarea cumulată a facturilor de termoficare pe anul 2013! Şi tot din evidenţe reiese că aceste asociaţii au achitat anul acesta doar şase la sută din valoarea facturilor emise de Apaterm.

Conform Primăriei, din momentul furnizării agentului termic, abonaţii sistemului centralizat de termoficare din Galaţi au plătit către Apaterm facturi ce însumează 362.828 de lei. Pentru comparaţie, factura estimată a lunii decembrie se ridică la nu mai puţin de 13 milioane de lei.

Cea mai mare sumă achitată în contul serviciilor de termoficare vine de la Asociaţia 560 din Micro 21, care a virat în contul Apaterm 29.664 de lei. Există însă şi 44 de asociaţii din Galaţi care până pe 2 decembrie nu au plătit nici măcar un leu societăţii locale de termoficare.

Iată tabelul cu cele 159 de asociaţii blindate şi apoi rebranşate, precum şi plăţile făcute de fiecare în parte.

Citit 4288 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 18:44

24 comentarii

 • postat de nori
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 22:23
  79.116.105.***
  Aajuns primarul sa fie mina in mina cu cei de la imobiliare?,la auzul vestii aia isi freaca miinele de bucurie ,sper sa se dea odata situatia lor financiara a celor 1800 de familii sa le faca publice si apoi sa vorbeasca prin presa ca nimeni di orasul acesta care sint datori la apa canal nu are salar de primar si masina la scara asa cum are dinsul ,si ap[oi sa nu se mai dea afara oameni din servici ca apoi sa nu-si plateasca nici macar intretinerea ,oricum dorim afisarea veniturilor celor 1800 de famili si apoi sa tragem concluzii ,si mafia de la ApaTERM SA NU MAI SCUMPEASCA CALDURA ca apoi sa raminem iar restantieri ,sa ne dea salar de primar si apoi toate datoriiile vor fi platite cu virf si indesat,
  1
  8
  Raportează
 • postat de Vlad
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 20:45
  5.13.193.***
  Apa -Canal comite abuzuri crase de natura penala. Avand monopolul absolut peste oras isi bate joc de bunii platnici,sistundu-le apa ,actionand cu barbarie. Cei care sunt in aceasta situatie,haideti sa ne strangem intr -un grup si sa -i actionam in judecata pe acesti ticalosi. Astazi asociatia 575 a fost deconectata abuziv si ilegal,fara nici un aviz,fara nici o instintare prealabila,pentru faptul ca o persoana are datorii extrem de mari. Acesti ticalosi nu iti mai dau voie sa iti pui bransament individual ,inventand tot felul de motive,ca sa ne simtim umiliti fata de cei care au avut inspiratia sa se branseze individual cu cateva luni mai devreme. Rusine Celor 2 Stan ,Marius si Gelu. Hotilor si ticalosilor. sa va stea sarmalele in gat si sa crapati de infarct de revelion,talharilor si banditilor.
  0
  9
  Raportează
 • postat de alexandru
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 15:41
  86.124.200.***
  Să le ia casele si sa-i trimita in jungla, ca acolo e locul celor care nu.si platesc intretinerea!
  I-am suportat destul in oras.
  Daca nu-si pot permite traiul la oras, sa ne lase in pace!
  Valea!
  14
  7
  Raportează
 • postat de DDDDDD
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 15:05
  89.136.186.***
  luati banii de la CONSILIERII LU ...
  2
  3
  Raportează
 • postat de vasilica
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 14:43
  5.13.146.***
  au dreptate cei care scriu aceste comentarii
  4
  0
  Raportează
 • postat de Didi
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 14:40
  5.13.233.***
  Prosti suntem noi.Ce-ar fi daca in loc de globulete Tov.Primar s-ar alege cu pietre in geamul Primariei?Ce-ar fi daca am iesi in strada sa spargem cateva capete de smecheri care de24 de ani isi bat joc de noi?Nu putem sta sa asteptam ca altcineva sa ne rezolve problemele.In capitalismul de golanie din Romania dialogul nu mai are ce cauta.Aprorpo,daca ar fi citit Tov.Primar Constitutia ar fi vazut ca,averile dobandite licit nu pot fi confiscate.Dar Constitutia e pentru FRAIERI CARE PLATESC TAXELE NU PENTRU SMECHERI.
  4
  13
  Raportează
 • postat de Gabi
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 12:57
  109.166.138.***
  Cercul vicios
  0
  4
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:56
  194.239.195.***
  Ziarist ANCA M. va rog publicati un contract(formularul) pe care APATERM il face cu un client(consumator),ce responsabilitati are furnizorul(APATERMUL in speta) ce responsabilitati are clientul(cetateanul galatean).Acelasi lucru pentru APA-CANAL.P.S. In GALATI avocatul poporului nu are birou?caci sunt bugetari de stat,multi si puternici!
  1
  12
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:38
  194.239.195.***
  Dar daca cetateni buni platnici desteptati de un jurist depun plangere penala inpotriva APATERM si PRIMARIEI GALATI.Sau daca domnul prefect solicita ajutorul D.N.A.(D.N.A. pe care domni parlamentari vor sa-l puna la dispozitia politicului)sa verifice unde zboara anual miliardele cu acest APATERM si APA-CANAL.Atunci cocosel STAN-PAPUSA primesti piftele cu prastia de la restaurantul OLIMPIC ca jiji milostivul borfasilor si handicapatilor din tara asta.P.S. SOMNUL NATIUNI NASTE MONSTRI !
  2
  14
  Raportează
 • postat de pentru Merlin
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:17
  86.127.211.***
  visati numai softuri ! cate asociatii isi pot permite sa-si plateasca licente de soft ! sau cate asociatii au calculator ? tot locatarii ar trebui sa plateasca si astea ! absolut ii bagati pe toti administratorii in aceeasi oala ! sunteti rau intetionat , rautacios si frustrat ! daca sunteti asa competent fiti presedinte de asociatie si implicativa in bunul mers al asociatiei . numai de dat cu parerea si gura suntem toti in stare !
  3
  2
  Raportează
 • postat de un cetatean care stie
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:11
  86.127.211.***
  pentru domnul Merlin :
  Este foarte usor sa verificati corectitudinea de calcul al cheltuielilor de intretinere :
  mc de apa rece x10% = nr. mc consumati x 6.78 lei/mc = .... lei
  mc de apa calda x10% = nr. mc consumati x 6.78 lei/mc = .... lei (ACC care vine pe factura de apa rece)
  mc de apa calda x10% = nr. mc consumati x (pret gigacal consumate : total mc consumati pe asociatie) lei/mc= .... lei
  lei ape meteo : cota parte indiviza = ..... lei
  si tot asa..............
  0
  3
  Raportează
 • postat de Unu
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 10:31
  5.13.131.***
  Dar cei cu datorii si pe care unii ii plang...daca n-au bani sa inchida ei robinetul la calorifer si sa nu mai consume apa.La piata daca se duc si vin cu sacosele pline tot asa iau mancare si platesc cand isi aduc aminte??Au stat pana acum pe spatele celor buni platnici si daca apatermul opreste apa calda si caldura sufera si " fraierul" care a platit .Sa le vanda apartamentele , sa se duca la tara sa-si faca fantana in curte .
  6
  10
  Raportează
 • postat de Merlin
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 10:30
  79.116.102.***
  Oamenii au datorii foarte mari pt. ca nimeni, absolut nimeni nu cere factura de la apaterm sau apacanal, acelui administrator hot si impertinent, nimeni nu cere modalitatea de calcul pe care o face administratorul, cum imparte el consumul de caldura si cel de apa la partile comune. Daca il intrebi, te trimite la firmele de "termometre" pt. caldura iar pt. apa, te trimite in fata listelor de plata afisate. Sunt ca niste capuse acesti administratori iar locatarii duc o lupta surda in fata legilor incilcite ca sa-i poata demite si sa infiinteze asociatii pe fiecare scara de bloc cind ar putea fi infiintate firme de asociatii de locatari, cu tot cu contabili si juristi dar si cu softuri adecvate calculului intretinerii cotetelor comuniste. Astfel poate fi verificata orice suma platita de locatari. Cursurile de administrator sunt o timpenie, nu ajuta locatarii ci ii ajuta pe administratori sa faca hotii legale si-atit. Eu nu-l platesc pe administrator numai sa-mi taie chitante si sa-mi incaseze banii, ci pentru ca ar trebui sa fie un bun manager care sa fie preocupat de cum este executata o lucrare la subsolul blocului, sa aiba devizul lucrarii respective, sa verifice daca spatiile comune nu sunt ocupate abuziv de catre unii locatari, sa-mi argumenteze cind il intreb de ce este prea mare suma pe care o platesc la intretinere. O diploma data de primarie viitorilor administratori de bloc, nu rezolva cu nimic problemele cu care se confrunta locatarii. De ce naiba nu sunt achizitionate softuri, de ce trebuie ca fiecare scara de bloc sa-si faca asociatie, cum de nu gaseste primaria sau consiliul local nici o solutie pt. binele cetateanului decit aceea de a te executa silit? Asta ar fi ultima solutie, dar pina atunci ce au facut edilii orasului pentru oameni???
  2
  25
  Raportează
 • postat de opinia publica
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 10:24
  94.161.119.***
  Cum de sa ajuns aici? Este tot vina Apaterm-ului. Este ca si cand ai face un credit la o banca, nu ai de unde sa-l achiti, dar te duci si mai faci unul.Si banca, in loc sa astepte sa-l achiti pe primul, iti da in continuare.Daca, in momentul in care locatarii nu au platit 2,3 5 luni le oprea furnizarea apei si caldurii, nu se ajungea aici. Omul se ducea si cara apa cu galeata de la fantana, baga un radiator in priza (daca avea curent), dar ramanea cu casa. Asa ce faceti? Il aruncati in strada? Acum in toiul iernii?Nu sunteti sanatosi la cap
  1
  10
  Raportează
 • postat de Domnul Presedinte Boris de la Asociatia 313 din Tiglina 3
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 10:21
  86.127.214.***
  Stimati galateni , sunt domnul Boris , Presedinte la Asociatia 313 di Tiglina 3 . Am serviciu la CFR si eu si sotia mea . Multumesc cerului ca nu mor de foame . Am indeplinit cu brio planul la aruncarea in bratele justitiei a tuturor vecinilor mei de cartier care aveau datorii la intretinere . Pe unii dintre ei , care au fost " atenti " cu mine si cu domnul administrator Bardasu Sandu , i-am mai pasuit , ca doar ei imi plateau taxi-ul pana la tribunal . Pot sa va spun ca nu am prea multe lucruri sa-mi reprosez in viata . Sunt un om corect si un bun familist ; de aceea doar am castigat increderea pensionarilor din zona care m-au votat PRESEDINTE . Am insa si un mic defect : sunt foarte nesimtit si nu m-am dat si pe mine in judecata ca nu mi-am platit intretinerea de cativa ani ! Si am acumulat datorii cam de 200 milioane lei vechi , cu tot cu penalitati ! Oricum nu are nimeni ce sa-mi faca ... Ca voi , dragi vecini si stimati galateni sunteti niste prosti si eu pot sa ma si p..is pe voi , ca nu patesc nimic ! Daca nu ma credeti , trimiteti pe cineva de la Primarie sau de la Finante sa controleze Asociatia 313 sa vedeti ca toate sunt bune si la locul lor , FRAIERILOR !!!
  3
  9
  Raportează
 • postat de stefan
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 09:43
  84.117.40.***
  FURT!!!! O proprietate nu ar trebui confiscata pentru neplata unor facturi. Opriti-le furnizarea acelui serviciu pana platesc. Nu aruncati oamenii in strada. Poate unii nu au de unde!!
  4
  24
  Raportează
 • postat de muccelgroaznic@yahoo.com
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 09:10
  185.26.182.***
  Va plangeti de venituri mici si nesigure, dar tot stocul de televizoare LCD s-a terminat de vandut la Carrfour, si nu sunt bani, nu? Aveti toti telefoane in urechi si nu de cele ieftine....Cei chinuiti sunt cei cu multi copii. Pentru ei se vor gasi solutii, dar pentru voi ceilalti va vreau in strada...Acolo va e locul, sa se transforme nesimtirea in simtire. La tara baietilor, acolo va construiti case de lut, luati sapa, munciti cu truda si vei intelege de ce in loc sa faci calcule inutile, pe care oricum nu le intelegi, vei invata sa devii responsabil, serios si cu simturi. Munca innobileaza, si daca comunismul nu te-a invatat, te invata sistemul acesta. Daca nu-ti convine, spune DNA-ului ca esti datornic pentru ca te fura furnizorii si politicienii....Te-ai complacut in platile compensatorii. Ti s-au dat sa faci ceva, dar tu i-ai facut praf pe realizarea imaginii tale fata de cei similari cu tine. Acum te vaiti? Platesti, stai! Nu platesti, pleci iti cauti casa si de munca. Si mai vorbim anul viitor, de Craciun.
  10
  16
  Raportează
 • postat de Didi Gladiatorul................Ii sparg , sa moara Veta !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 09:09
  78.96.254.***
  Calitatea caldurii si apei calde depinde in principal de doi factori:

  1. Nivelul parametrilor trimisi de cioflingarii de la ELECTROCENTRALE la agentul termic.

  2. Cat de bine sunt curatate si izolate instalatiile blocurilor , apartamentelor , subsolurilor din asociatii.

  Restul este o mare durere in c_r a primarului , consiliului local si a tuturor cei pusi sa ne fericeasca cu chipul lor istet de oaie creata dar care au acasa ditai centrale individuale. Daca noi suntem puturosi !!!!!!!

  Ca veni vorba , vad ca iar a inceput Premarele , campania de cainare a " Fantasticului Didi " distins pana in prezent printr-o absenta foarte profesionala de la locul de munca.
  Stiti ce inseamna sa dea in judecata rau platnicii ? Procese pe cativa ani.
  Stiti ce inseamna sa incerce sa evacueze niscai familii , iarna (ca parca-i iarna nu ?), fara sa le dea alte case ? Toate organizatiile pentru drepturile omului , U.E. si CEDO ar fi pe capul lor sec. Asta daca nu care cumva totu-i o mare minciuna pentru ziaristi si creduli.

  Asa ca dragii mei ,,,, si Didisor Puisor va sta cuminte ca sobolanul pe siloz rontaind sute si sute de milioane lunar , pana-n vara , cand va recunoaste ca "l-au invins asociatiili"

  Eventual va mai latra / schelalai ici si colo dupa caz , de ochii stapanului

  De iesit in emisiuni dezbatere , la televiziuni , pe teme de incalzire centralizata ,nici vorba nu-i , ca in materia asta "Se incalta cu fesul si pe dos" .
  Asta este , nu le poate sti omul pe toate. Chiar el ce-o fi stiind ?
  1
  12
  Raportează
 • postat de muccelgroaznic
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 08:33
  185.26.182.***
  Politicul si administrarea Apaterm sau Apa-Canal nu este un motiv sa nu platesti, si nici o scuza. Cum oamenii simpli, pensionarii lasa totul sa-si plateasca, mult, putin din respect pentru ei trebuie sa o faci si tu...analistule. Ca nu-ti convine cum si ce fel se calculeaza este treaba ta. Nu-ti convine la bloc, mutate la vila, construieste-ti casa, dispari si nu ne mai chinui. Acolo nu te mai inseala nimeni, nu te mai fura nimeni, esti stapanul tau absolut. Nu ai voie sa-i chinui pe ceilalti pentru ca ai tu fasoane. Lasa-ne pe noi prostii sa platim, tu maretule demonstreaza ca poti sa faci si altceva decat sa faci analiza financiara a firmelor. Multi isi scuza impertinenta lor dand vina pe diverse cauze. Daca ai dovezi dute si reclama la DNA. Dar esti las si nu ai curaj, recunoaste. Bravo, domnule Stan. Aceasta este solutia. Multi imi vor critica atitudinea. Sa stati linistiti, daca ajung in situatia aceasta plec singur fara sa fiu scos in strada. Sta in demnitatea mea de om nu de taratoare...Solutii sunt. Si de munca exista. Dar puturosia este regala intr-un sistem in care lasa prea de la sine ca totul sa se desfasoare. Astept afisarea listelor de scoatere la licitatie a apartamentelor datornicilor. Abia atunci va voi crede pe cuvant.
  10
  13
  Raportează
 • postat de enache
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 08:24
  95.77.107.***
  ai sau nu ai apometre tot platesti pierderile de apa..prob e ca multi nu au un venit sigur..sarmanii oameni se vor trezi in strada nu ca nu vor sa plateasca..nu au cu ce sa plateasca..si uite asa casa cumparata cu multa truda e scoasa la licitatie...solutia ar fi sa opreasca apa si caldura in ap rau platnicilor pina vor reusi sa plateasca,dar in situatia de fata ,penalizarile sint mai mari ca datoriile...si va fi foarte dte greu sa faca fata atita timp cat nu se termina cu penalizarile...si o intrebare..unde se duc aceste penalizari/??de ce nu acopara din datorii/???desi sant mult mai mari ca datoriile,ar fi trebuit pina acum sa se achite o mare parte din datorii doar din penalizari....
  1
  12
  Raportează
 • postat de omul.muncii
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 08:02
  83.103.186.***
  Realitate cruda favorizata premeditat si cu interes (viitorii propietari de imobile=afaceri cu inchirieri) de catre guvernantii locali Marca USL.Spun premedidat ca nimeni din primarie,prefectura,parlamentari nu a fost preocupat de rezolvarea acestei probleme la Galati(apa si caldura).Sunt pentru plata utilitatilor de catre toti, dar se naste o intrebare DE UNDE din Ajutorul social iventat de psd,din somaj sau saracie nu pot fi platite.Au crescut preturile aberant de mult la apa(mai scumpa ca-n desert),termoficarea fffffff.scumpa si la pret si in casa.Ei,cei pe care i-ati ales sunt preocupati in exclusivitate de propriul interes,de propriul buzunar si mai nou de acoperirea faradelegilor savirsite,prin legi care nu vor permite condamnare.Romani,galateni avem ce meritam,avem ce ati votat usl;pdl,ppdd si alti demolatori de tara.De sarbatori sa va fie bine asteptati "pomeni"electorale,ghiftuitiva si pregatitiva sa fiti recunoscatori la europarlamentale si prezidentiale. Votatii tot pe ei ca-i meritati si o s-aveti de toate in2089.Sa fiti iubiti ca meritati.Sarbatori cu bine.
  5
  9
  Raportează
 • postat de Didi
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 07:56
  5.13.214.***
  Dar tot pe cai legale,cand o sa va itereseze si nivelul de trai al Galatenilor?Cand o sa-i obligati pe cei de la APATERM sa-si indeplineasca obligatiile in legatura cu cei care stau de exemplu la ultimul etaj si asteapta 10-15 minute sa curga apa calda pe care oricum o platesc la pret de specula?Cand o sa ne explicati domnule primar de ce platim apa rece ca in varf de munte?Niciodata,pentru ca sunteti puternic nu-i asa?
  0
  22
  Raportează
 • postat de unu din galati
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 07:48
  5.13.239.***
  Jumatae sunt penalitati camatarilor !!!!
  din 93 milioane 45 sunt penalitati
  lasatine ca nici voi nu sunteti corecti, ati incarcat acolo fara mila !
  1
  20
  Raportează
 • postat de Cititor
  Miercuri, 11 Decembrie 2013 07:05
  92.82.246.***
  Este adevarat ca sunt oameni care nu pot face fata datoriilor, dar sunt si alti factori care concura la aparitia datoriilor mari catre Apaterm, cum ar fi: cei fara apometre sunt obligati conform unei hotarari a primariei plata la pausal a 9 mc de apa/ persoana/ luna, cantitate enorma! alta cauza este hotia acestor administratori care in loc sa fie corecti, nu se mai satura de incarcat locatarii cu sume, aparent legale! Dar cea mai mare problema ramane salariile enorme ale conducerii Apaterm si a alesilor politici locali care paraziteaza Consiliul de administratie a acestei societati subordonate primariei!....aici trebuie actionat de catre toti locuitorii conectati la sistemul centralizat de incalzire!
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.