Cum să nu vă lăsaţi ţepuiţi de taximetrişti / Deşi desfiinţată, staţia de taxi de la Judeţean există!

Cum să nu vă lăsaţi ţepuiţi de taximetrişti / Deşi desfiinţată, staţia de taxi de la Judeţean există!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un gălăţean căruia i s-a cerut o dată şi jumătate preţul cursei cu taxiul ne-a instruit cum să ne ferim de taximetriştii ţepari de la Spitalul Judeţean

Prin votul Consiliului Local, în luna aprilie a acestui an, staţia de taxi din dreptul Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei” a fost desfiinţată alături de alte zece staţii din oraş. În compensaţie, a fost dublată la 12 locuri staţia de taxi de la McDonald’s. Cu toate acestea, după mai bine opt luni de zile, câteva taxiuri mai mult sau mai puţin obscure continuă să îşi aştepte acolo potenţialii clienţi, încurcând traficul. De altfel, măsura luată – doar la nivel decizional de autorităţi - a fost un răspuns la solicitările venite atât din partea conducerii Spitalului Judeţean, cât şi din partea Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Galaţi. Cele două instituţii au dorit desfiinţarea staţiei pentru a fi în concordanţă cu normele de siguranţă a circulaţiei şi pentru decongestionarea traficului, în vederea accesului facil al persoanelor care doresc să beneficieze de serviciile medicale ale Policlinicii.

Veţi spune că pacienţii spitalului care nu se pot ţine pe picioare şi nu au posibilitatea să cheme un taxi, ori să ajungă acasă cu maşina familiei sau a unui prieten pot fi salvaţi de un taxi din staţie. În realitate, au toate şansele să fie ţepuiţi, adică să plătească pentru o cursă mai mult decât face. Cel puţin aşa ne-a a păţit un gălăţean care ne-a sesizat că i s-a cerut pentru o cursă de la Spitalul Judeţean până în Centru 15 de lei, când, în realitate, nu ar fi costat mai mult de 10 lei, asta dacă taximetristul ar fi pornit aparatul de taxat. Cu ajutorul lui am încercat să facem un mic îndrumar care să vă ajute să nu luaţi ţeapă.

Semne că aţi putea fi traşi pe sfoară

Din spusele gălăţeanului primul semn că lucrurile nu sunt în regulă a fost atunci când a dorit să urce într-un anumit taxi, dar i s-a cerut să-l ia pe cel aflat în fruntea coloanei de maşini care aştepta. „Ciudată mi s-a părut şi nesiguranţa taximetristului. Părea dezorientat, mă tot întreba cu să ajungă la adresa cerută – un cabinet medical de pe strada Lahovary, în spatele Modernului. M-a gândit că e nou în branşă dar m-a deranjat că tot insista să sun la cabinetul medical să cer detalii despre adresă. Mai uşor mi s-ar fi părut să-şi întrebe colegii prin staţie. Seara nu văd fără ochelari aşa că nu mi-am dat seama că nu pornise aparatul de taxat decât când am ajuns, cu greu, la destinaţie, după ce m-a tot plimbat pe nişte străduţe fără ţintă”, ne-a povestit gălăţeanul.

Iniţial, faptul că şoferul era prietenos şi i-a povestit câte-n lună şi în stele l-a făcut pe gălăţean să creadă că taximetristul e vorbăreţ din fire. Ulterior avea să-şi dea seama că, de fapt încerca să-i câştige încrederea ca să nu protesteze când avea să-i ceară o dată şi jumătate preţul cursei.

Refuzaţi să plătiţi cât nu face!

„Când, în cele din urmă, am ajuns la destinaţie, mi-a spus că trebuie să plătesc 15 lei, că benzina e scumpă”. Ştiam că toată cursa nu ar fi putut să coste mai mult de 10 lei şi m-am enervat. Atunci am observat că nu pornise aparatul de taxare şi i-am spus că potrivit legii, o asemenea cursă este gratuită. I-am promis că o să îl reclam la Primărie şi că o să-şi piardă licenţa. S-a speriat, s-a scuzat şi era gata să nu mai ia niciun ban numai să-l las în pace”, ne-a povestit gălăţeanul. Acesta i-a dat 10 lei pentru cursă, atât cât ar fi costat în realitate şi a ţinut să tragă un semnal de alarmă. „Nu mai luaţi taxiuri din faţa Spitalului Judeţean! Aveţi toate şansele să plătiţi cât nu face!”.

Citit 8066 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2014 08:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.