Fostul prefect Bocăneanu, suspectat că a comandat asasinarea unei persoane

Fostul prefect Bocăneanu, suspectat că a comandat asasinarea unei persoane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a fost arestat miercuri după-amiază, după ce procurorii DNA au dovedit că acesta a încălcat condiţiile eliberării sale, respectiv nu a respectat interdicţia de a părăsi oraşului Galaţi. Bocăneanu are posibilitatea de a ataca decizia la Curtea de Apel, dar până la emiterea unei decizii care să confirme sau să infirme soluţia Tribunalului, el intră sub puterea mandatului de 30 zile, emis de magistraţi.

Procurorii DNA au susţinut, în şedinţa de judecată, că Emanoil Bocăneanu a părăsit Galaţiul pentru a ajunge în oraşul Brăila, cu scopul de a se întâlni cu o serie de persoane. Motivele pentru care ex-prefectul a făcut această mişcare periculoasă pentru libertatea sa fac obiectul unui alt dosar penal, care se află în lucru la Parchetul Tribunalului Brăila.

Reamintim că anul trecut, în noiembrie, Bocăneanu a fost protagonistul unui scandal de corupţie în Prefectura Galaţi. Procurorii DNA l-au acuzat că ar fi şantajat-o pe Ileana Schipor, actualul director la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei Galaţi (DJEP), pentru ca aceasta să o angajeze pe o prietenă a familiei Bocăneanu, Carmen Cotan. Tot el a intervenit şi pentru Bogdan Topală, consilierul său, pentru a nu fi amendat de Poliţia Rutieră, pentru ca Vasile Balaban să fie numit în fruntea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi pentru Laurenţiu Budur, care a primit un contract ce urma să fie decontat de Consiliul Judeţului.

Pentru toate aceste fapte, atât Bocăneanu cât şi cei nominalizaţi mai sus au fost trimişi în judecată. Iniţial, Bocăneanu a fost arestat preventiv pentru aceste fapte, pentru ca în februarie să fie pus în libertate, iar una din condiţiile impuse de Tribunala fost aceea de a nu pleca din Galaţi.

Dedesubturile unui posibil asasinat

În sala de judecată unde s-a dispus măsura arestării preventive a fostului prefect Emanoil Bocăneanu s-au făcut o serie de afirmaţii şocante legate de faptele din ultima vreme ale acestuia. Aflat sub interdicţia de a părăsi localitatea (dată de magistraţi în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie), Bocăneanu a ignorat - spun procurorii DNA - hotărârea instanţei şi s-a deplasat la Brăila, unde s-ar fi întâlnit cu o serie de persoane.

Aceste întâlniri - care au fost înregistrate ambiental de către anchetatori - fac obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Deşi informaţiile oficiale lipsesc pentru moment, se vehiculează că Bocăneanu ar fi negociat cu o persoană (în fapt un investigator sub acoperire) "anihilarea" unuia dintre martorii-cheie din procesul său de corupţie. Suma negociată ca avans frizează absurdul: doar 500 de lei. Potrivit procurorilor, Bocăneanu ar fi ajuns la "asasin" prin intermediul unei persoane din Brăila, cu care fostul prefect a stat în arest. Problema este că intermediarul, speriat de posibila faptă deosebit de gravă, a făcut denunţ la Parchetul brăilean, aşa că la "negocierile" cu Bocăneanu s-a prezentat de fapt un ofiţer sub acoperire.

Se pare că persoana vizată pentru "anihilare" ar fi chiar Ileana Schipor, fosta şefă a Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanei, însă deocamdată această informaţie nu ne-a fost confirmată oficial, deoarece dosarul de la Brăila este în faza neaccesibilă publicului. În acest moment, dosarul amintit este în etapa urmăririi penale "in rem" pentru "instigare la omor", însă în cel mult două luni se va şti care este adevărul în toată acestă poveste care pare desprinsă dintr-un film cu gangsteri si nebuni.

Citit 8951 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2014 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.