O nouă DELEGARE pentru şefa DNA, Diana Alexandru

O nouă DELEGARE pentru şefa DNA, Diana Alexandru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a prelungit cu încă şase luni de zile delegarea procurorului Diana Alexandru pe funcţia de şef al Serviciului Teritorial (ST) Galaţi.

Prima delegare a expirat pe 17 septembrie, aceasta fiind cea de-a doua pe care procurorul o primeşte după plecarea fostului şef, Gheorghe Ivan. Acesta a ales să plece în plin mandat de trei ani, după care a ieşit la iveală un raport al Inspecţiei Judiciare, care vorbea de o serie de nereguli ce s-ar fi identificat în DNA Galaţi.

Plecarea lui Ivan s-a făcut în contextul finalizării unei părţi a „dosarului Aviasan” şi a demarării percheziţiilor din Prefectura Galaţi, care a scos la iveală „dosarul Bocăneanu”.

În timpul primei delegări, procurorul Diana Alexandru a finalizat dosarul fostului prefect de Galaţi şi a demarat ancheta care-i are în plan central pe şefii suspendaţi ai Consiliului Judeţean Brăila, precum şi cel puţin 20 de alţi inculpaţi.

În lucru sunt o serie de disjungeri din dosare importante referitoare la politicieni, şefi de instituţii şi oameni de afaceri.

Interesant este că, de curând, s-a declanşat procedura de numire a şefilor serviciilor teritoriale. Candidaturile trebuie depuse până pe 29 septembrie, la ora 16,00. Rămâne de văzut cine se va înscrie în cursa pentru şefia DNA Galaţi.

CITEŞTE ŞI: O nouă AMÂNARE în dosarul de CORUPŢIE al fostului prefect Bocăneanu

Citit 3420 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.