CUTREMUR resimţit şi la Galaţi. Ce MAGNITUDINE a avut şi unde a fost EPICENTRUL

CUTREMUR resimţit şi la Galaţi. Ce MAGNITUDINE a avut şi unde a fost EPICENTRUL
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Duminică, la ora 14,08, la Galaţi a fost resimţit un cutremur extrem de scurt. Ciudat sau nu, magnitudinea a fost una foarte mică, iar epicentrul nu a fost în judeţul Vrancea, aşa cum ne-am obişnuit, ci în judeţul Brăila.

Conform Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 14,08 şi a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, iar epicentrul a fost situat în judeţul Brăila. Ulterior, INFP a revenit asupra valorilor, astfel că seismul s-ar fi produs la o adâncime de 5 kilometri, având magnitudinea de 3 grade.

Nu este primul seism de acest fel. Pe 2 octombrie, 2014 a avut loc un cutremur asemănător. Atunci, mulţi brăileni au susţinut că au auzit o bubuitură foarte puternică şi au pus cutremurul pe seama unei explozii care s-ar fi produs în zona oraşului. Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat, pe site-ul propriu, că la ora locală 12:19:37, s-a produs un cutremur de 3,3 grade, cu epicentrul în Muntenia, judeţul Brăila, la adâncimea de un kilometru.

Citit 13456 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2015 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.