UPDATE/ Avertizare meteo de VREME REA. Pompierii gălăţeni, pregătiţi să intervină pentru limitarea pagubelor

UPDATE/ Avertizare meteo de VREME REA. Pompierii gălăţeni, pregătiţi să intervină pentru limitarea pagubelor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE, joi, ora 14.00/ Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o tenţionare privind producerea de averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi precipitaţii însemnate cantitativ, care pot depăşi izolat 30-40 l/mp în Galaţi. Ca urmare  acestei avertizări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi este pregătit să intervină pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă, în special a inundaţiilor, monitorizând permanent situaţia din teren şi este pregătit să activeze grupele operative pentru intervenţie încă de la apariţia primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase. Informarea meteorologică este valabilă de joi, de la ora 12,00, până vineri la ora 12,00.

Coordonarea unitară a structurilor cu responsabilităţi în realizarea intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă la nivelul judeţului Galaţi este menită a limita posibilele accidente sau pagube, cunoscând faptul că în astfel de situaţii există riscul afectării reţelelor electrice, al prăbuşirii copacilor sau panourilor publicitare, ori desprinderea de elemente ale acoperişurilor imobilelor.


UPDATE, ora 15.15/ Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de vremea rea pentru partea de sud a judeţului Galaţi, inclusiv municipiul, până la ora 16.00.


UPDATE, ora 14.00/ Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea valabil pentru partea de sud a judeţului Galaţi. Conform site-ului meteoromania.ro, în municipiul Galaţi şi localităţile Costache Negri, Pechea, Slobozia Conachi, Tudor Vladimirescu, Piscu, Schela, Independenţa şi Smârdan, miercuri, între orele 13.30 - 15.00, se vor semnala grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, cantități de apă ce vor atinge şi depăşi 25 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.


Vremea deosebit de caldă din ultimele zile se schimbă în aproape toată România. În acest sens, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă începând de joi de la ora 12.00 până vineri la ora 12.00.

În după-amiaza zilei de joi vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, îndeosebi în Moldova, Transilvania şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Spre seară, noaptea şi în dimineaţa zilei de vineri, instabilitatea atmosferică se va semnala în jumătatea de sud a ţării.

Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 - 40 l/mp.

Citit 4052 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2015 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.