UPDATE - PROTEST cu zeci de mii de oameni, pe străzile din Bucureşti (VIDEO) - Prima DEMITERE după tragedia din Colectiv
Foto: Foto: Alex Mihăileanu

UPDATE - PROTEST cu zeci de mii de oameni, pe străzile din Bucureşti (VIDEO) - Prima DEMITERE după tragedia din Colectiv
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE, miercuri, 4 noiembrie, ora 3,00: Protestul din Bucureşti continuă la această oră. Potrivit B1 TV, Jandarmeria Capitalei nu mai comunică cifra oficială a protestatarilor.


Prima DEMITERE după tragedia din Colectiv

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marţi seară, 3 noiembrie, de către premierul Victor Ponta, a relatat mediafax.ro. Dunca spune că a aflat ”în direct” că a fost demis din funcţie de către şeful Executivului, arătând că primise o sesizare privind Clubul Colectiv joi, cu o zi înainte de tragedie, iar un reprezentant al clubului trebuia să se prezinte vineri la Autoritate.


GĂLĂŢENII IES ÎN STRADĂ, în urma TRAGEDIEI din Club Colectiv. „Pe 30 au fost ei, mâine putem fi noi”


Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, încă de la ora 18,00, cerând demisia responsabililor pentru tragedia din Colectiv. Centrul Capitalei a fost blocat timp de câteva ore. După ce au protestat în Piaţa Victoriei, oamenii au plecat la Ministerul de Interne şi de acolo la Parlament.

Au fost mobilizate mai multe efective de jandarmi pentru a menține ordinea publică pe parcursul manifestării.

 

Piața Revoluției

Posted by Alex Mihăileanu on Tuesday, November 3, 2015

 

Numărul manifestanţilor care mărşăluiesc în Capitală a ajuns la 25.000, în jurul orei 22,00, unii dintre aceştia ajungând la Primăria Sectorului 4, unde cer demisia lui Cristian Popescu Piedone, a ministrului Gabriel Oprea şi a premierului Victor Ponta, strigând ”Demisia!” ”Ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Asasinii!”, ”Ieşi afară, javră ordinară!” şi "Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!"

Unii dintre ei au steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje prin cer cer demisia primarului Cristian Popescu Piedone, pentru tragedia din Colectiv. De asemenea, protestatarii cer demisia premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea.

 

Piedone nu uita, te așteaptă DNA! #Piedone #Oprea #colectiv #Brasov #coruptiaucide

Posted by Mihai Codruț Nanu on Tuesday, November 3, 2015

 

Şi la Galaţi se pregăteşte o acţiune asemănătoare. Detalii în ediţia de miercuri a "Vieţii libere".

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost arestaţi preventiv, prin decizia Judecătoriei Sectorului 4, a relatat mediafax.ro. Cei trei acţionari ai clubului, unde vineri seară a izbucnit un incendiu ce a dus la pierderea vieţii a 32 de oameni şi rănirea a aproape 200, fuseseră aduşi, marţi, 3 noiembrie, în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Decizia de marţi seară nu este definitivă.

Citit 4232 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 03:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.