Klaus Iohannis a PIERDUT O CASĂ din centrul istoric al Sibiului

Klaus Iohannis a PIERDUT O CASĂ din centrul istoric al Sibiului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Klaus Iohannis a pierdut o casă din centrul istoric al Sibiului, în urma unei decizii luate joi, 12 noiembrie, de Curtea de Apel Braşov. Hotărârea, fundamentată pe tardivitatea depunerii motivelor de recurs, nu mai poate fi contestată.

Este vorba despre un proces care vizează un imobil din centrul Sibiului, situat pe pietonala Nicolae Bălcescu, a relatat digi24.ro. Imobilul fusese naţionalizat, iar cei doi soţi care l-au avut în proprietate au murit, nemaiputând să îl revendice.

În 1997, casa a fost cumpărată de chiriaşi, dar doi ani mai târziu, o persoană care a susţinut că este nepotul proprietarilor a contestat tranzacţia, a revendicat imobilul, iar vânzarea - cumpărarea a fost lovită de nulitate.

De la această persoană a cumpărat imobilul familia lui Klaus Iohannis.

Chiriaşii au făcut contestaţie, au susţinut că actele nepotului şi actele notariale pe numele lui Klaus Iohannis sunt false. În plus, chiriaşii au contestat chiar calitatea de nepot de drept al proprietarului iniţial, susţinând că imobilul nu putea fi, aşadar, cumpărat de familia lui K. Iohannis.

În urma deciziei de joi a instanţei, imobilul trece din proprietatea lui Klaus Iohannis în cea a chiriraşilor care o cumpăraseră la un moment dat.

IATĂ DECIZIA Curţii de Apel Braşov:

„Admite excepţia tardivităţii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, excepţie invocată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă:

Constată nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov.

Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă:

Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov.

Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine.

Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecată în recurs, formulată de intimaţii reclamanţi Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan, Oargă Steluţa Ancuţa, Oargă Ioan Adrian. Irevocabilă.”

Rămâne valabilă, astfel, decizia anterioară, care fusese pronunţată de Tribunalul Braşov.

Citit 1964 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2015 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.