Trecerea la ora de vară NU afectează mersul trenurilor

Trecerea la ora de vară NU afectează mersul trenurilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare; circulația urmează să se efectueze conform orarelor prevăzute în mersul trenurilor, a informat CFR Călători.

Întrucât din data de 27 martie se va trece la ora oficială de vară, trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 26 spre 27 martie la ora 3,00, care va deveni ora 4,00. După ora 4,00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Având în vedere că și în țările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeași zi de duminică, 27 martie 2016, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

Informații suplimentare despre circulația trenurilor găsiți pe pagina de internet a companiei cfrcalatori.ro.

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 26 spre 27 martie, la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 3,00 va deveni ora 4,00.

Trecerea la ora de vară înseamnă că vom dormi cu o oră mai puţin, având în vedere că ceasurile vor fi date înainte.

După această modificare, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. Astfel, duminică va fi cea mai scurtă zi din an, având numai 23 de ore.

Citit 1239 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Martie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.