Şcoala Postliceală ”Christiana” | Implementarea proiectului ”Erasmus plus”

Şcoala Postliceală ”Christiana” | Implementarea proiectului ”Erasmus plus”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şcoala Postliceală „Christiana” din Galaţi implementează proiectul „Erasmus plus - Şansa pregătirii profesionale la standarde europene, a viitorilor asistenţi medicali”, finanţat în cadrul Programului Erasmus plus, grant aprobat 57.564 de euro.

Grupul ţintă al acestui proiect este format din 26 de elevi, din anul II şi III de studii, calificarea de asistent medical generalist.

Activitatea principală a proiectului este efectuarea stagiului de pregătire practică, timp de trei săptămâni, sub directa supraveghere a echipei formate din profesorii însoţitori şi tutorii de practică, în cadrul instituţiei BMS Pflege-und Hilfsdienste BmbH.

Perioadele de stagiu sunt 26 septembrie - 14 octombrie, pentru anul II şi 24 octombrie - 11 noiembrie pentru anul III.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă şi creşterea gradului de competitivitate al absolventului Şcolii Postliceala „Christiana” din Galaţi.

Unul din obiectivele principale ale proiectului este pregătirea profesională la standardele europene a elevilor prin formarea abilităţilor şi deprinderilor practice specifice domeniului de activitate medical. De asemenea, se doreşte familiarizarea elevilor cu munca în echipă într-un loc de muncă performant bazat pe respectul faţă de colegi şi bolnavi. Un alt obiectiv este creşterea capacităţilor de adaptare la medii socio-culturale diferite şi exersarea limbilor străine, ca germana. Nu în ultimul rând,  se doreşte dezvoltarea personală prin acumularea de informaţii referitoare la specificul cultural al Germaniei.

Implementarea acestui proiect asigură deschiderea şcolii către parteneriate cu instituţii medicale din străinătate, prin mobilităţi cu scop de învăţare şi recunoaştere a rezultatelor învăţării prin Europass Mobility.

După primul stagiu, profesorii au cules primele impresii de la elevii participanţi:

 „Dragi colaboratori, vă mulţumim pentru căldura şi ospitalitatea cu care ne-aţi primit şi ne-aţi însoţit pe parcursul celor trei săptămâni de stagiu. Am avut oportunitatea de a pune în practică noţiunile teoretice de îngrijire a bolnavului, învăţate în şcoală.” (elevii anului II)

„Activitatea depusă a fost surprinzător de interesantă; am văzut cum arată un proiect cu finanţare europeană, am luat la cunoştinţă care sunt beneficiile şi de asemenea am avut ocazia să-mi dau seama cum m-aș simți dacă aș fi cu adevărat angajată.” (Nedelcu Elena-Camelia, anul II).

(P)

Citit 8412 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2016 10:39