ALERTĂ meteo | VREME REA până marţi dimineață
Foto: Foto Monica Zanet

ALERTĂ meteo | VREME REA până marţi dimineață
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Meteorologii au emis, astăzi, 12 martie, o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă, începând din această după-amiază, până marţi dimineaţă, 14 martie.

Potrivit Administrația Națională de Meteorologie (ANM), până marţi la ora 9,00 va ploua temporar, îndeosebi în sudul şi estul ţării. În această după-amiază şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni, ploile se vor semnala pe arii mai extinse în sud-vest şi nord-est, apoi îndeosebi în regiunile sudice şi sud-estice. Cantităţile de apă vor depăşi local 10 - 15 l/mp şi izolat 20 - 25 l/mp.

La munte, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea unele intensificări pe creste, spulberând zăpada, în timp ce în nordul Moldovei vor mai fi precipitaţii mixte.

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, cu rafale de 50 - 65 kilometri pe oră.

Sursa ANM

La Galați, luni, 13 martie, va fi înnorat. Temperatura va atinge valoarea maximă de 9 grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa 5 grade Celsius. Sunt şanse de precipitaţii de circa 10 la sută. Va bate şi vântul, atingând o viteză de până la 23 de kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 762 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăşi valoarea de 71 la sută.

Informaţii preluate din surse online

Citit 5486 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2017 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.