Sute de gălăţeni au participat la Marşul pentru Viaţă | FOTO
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

Sute de gălăţeni au participat la Marşul pentru Viaţă | FOTO
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)


„Avortul nu te face neînsărcinată, te face mama unui copil mort!”. „Sunt un bebe, nu o victimă. Vreau o poveste, nu un mormânt!”. „Adevăraţii doctori nu ucid copii!” „Bărbaţii adevăraţi sunt şi taţi adevăraţi - 80 la sută dintre avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat care să sprijine femeia”. „Inima mea a început să bată la 16 zile de la concepţie”. „Mami, mulţumesc că m-ai născut!”. „Adopţie nu avort!”. Acestea sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele purtate, astăzi, de cei aproximativ 400 de gălăţeni – copii, adolescenţi, tineri, maturi, dar şi vârstnici - care, însoţiţi de câţiva preoţi, au participat la Marşul pentru Viaţă.

Locul de joacă din Parcul „Coposu” a devenit, astăzi, neîncăpător pentru gălăţenii de toate vârstele care şi-a dat aici întâlnire pentru a porni în Marşul pentru Viaţă. Cu baloane în mâini şi cu inimioare pictate pe faţă, mulţi dintre copii au fost aduşi în braţe, în cărucioare sau de mânuţă de către părinţi sau bunici. Am remarcat şi numeroşi elevi, veniţi cu clasa şi profesorii de religie, dar şi tineri, maturi şi vârstnici, toţi susţinând cu tărie ideile scrise pe pancarte: „Fiecare copil merită o zi de naştere”, „Cu fiecare copil, un înger vine în lume”, „Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa”, „350 de copii sunt ucişi zilnic în România”.

„Accidentele” devin minuni


Participanţii ne-au spus că susţin familia tradiţională, căsătoria între bărbat şi femeie „aşa cum a lăsat-o Dumnezeu”. Pe de altă parte, nu au găsit răspunsuri potrivite la când au fost întrebaţi de dreptul mamei de a alege dacă aduce sau nu pe lume un copil nedorit, pentru că a rămas însărcinată în urma unui viol...

„Particip la marşul pentru viaţă ca să nu se mai facă avorturi. Că aşa a lăsat Dumnezeu şi Maica Domnului ca lumea să evolueze, nu să rămână puţini şi răi!”, ne-a declarat un participant vârstnic.

„Odată ce copilul este dat de la Dumnezeu, trebuie dat mai departe curs vieţii. Dacă mama ei nu ar fi fost de acord, fetiţa asta minunată nu mai era! Şi ea, şi frăţiorul ei, care sunt nepoţii mei, din „accidente” au fost! Şi accidentele au dat curs vieţii şi au devenit o minune de copii!”, ne-a mărturisit o participantă care s-a recomandat mamaia Serenei.

„În copii ne punem toată speranţa! Nu ne jucăm cu o viaţă! Nu avem dreptul să o luăm şi, dacă nu suntem dispuşi să ne-o asumăm, atunci ne abţinem! Abstinenţă! Ca să facem copii este foarte uşor! Dar un copil implică renunţare, ca părinte, la multe lucruri. Aşa cum părinţii noştri au ales să renunţe la multe pentru noi, şi nu au dus-o foarte bine în regimul trecut, dar s-au străduit!”, ne-a declarat Cristina Iordache, studentă la Facultatea de Teologie şi asistent medical.

Un banner pe care scria „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine.”, flancat de două icoane, una cu Maica Domnului cu Pruncul, cealaltă cu Iisus Hristos, se afla în fruntea coloanei de manifestanţi. Participanţii s-au deplasat pe trotuarul străzii Brăilei până în cartierul Mazepa I, şi de acolo pe strada Prelungirea Traian (spre Faleza Dunării), strada Roşiori, la Biserica Precista.

După cum v-am informat, acţiunea de dezaprobare a avortului se desfăşoară anual, în toată ţara. Marşul pentru Viaţă a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, A.S.C.O.R. Galaţi, Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“, Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“ şi A.P.O.R. - filialele Galaţi, Brăila şi Tecuci.

Citit 7541 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2017 19:32

9 comentarii

 • postat de Mai reflectati!
  Luni, 27 Martie 2017 14:42
  78.96.253.***
  Domnilor, si in aceasta problema, adevarul este UNUL.

  Poti spune ca cea care ti-a dat piept si iti spala pampersii, nu a fost mama ci o ursoaica, ca cea din povestile bunicilor!?

  Tot asa poti nega ca ai fost increstinat, botezat, in biserica crestina, in cristelnita, inchinat Sfintei Treimi, de un preot ortodox, in prezenta nasilor de botez si a parintilor?

  Asa stand lucrurile, putem afirma ca suntem supusi unor reguli crestinesti, divine, sine qua non, atat barbatul cat si femeia cand abordam problema procreierii.

  Ati auzit vreo vaca, iapa sau altceva din regnul animal sau pasaresc, ca vor sa faca avort, afara numai de cazuri extreme de accidente si boli?

  Sigur intrebarea poate pare hilara, dar sa ne aducem aminte ca si oamenii au aceleasi metode de procreiere ca si a animalelor, numai ca ne desparte miticele perioade de imperechere, la noi femeia pare a fi un fel de instrument de placere, ori de cate ori i se umfla ideea masculului, de multe ori fara discernamant, ducand la situatia de a nu mai putea controla momentul sarcinii, iar cand apare ne miram ca prostii, apeland la doctorii criminali pentru a lua viata unui suflet deja conceput si binecuvantat de Dumnezeu.

  Uitam ca femeia are ceva sfant in ea si harul de a da viata, aceasta nepasare ducandu-ne la gestul incalificabil de a ucide, in loc sa fim intelegatori ca in viata totul se face planificat, cu atentie si respect pentru viata!

  Si mai intreb, daca negati existenta voastra de la botez, ce vina are preotul in tampenia omului, mai ales ca biserica a statuat corect si crestinesc problemele legate de natere si viata in conditii crestinesti?!

  Mai mult, suntem in Postul Pastelui, 40 de zile de infranare la sex, poate fi foarte sanatos, iar in urmatoarea perioada mai putine, sau deloc avorturi.  P.S. Doamna Melinte, scoateti-l pe idiotul ala cu cravata, ca nu se poate tasta normal!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Alin
  Duminică, 26 Martie 2017 21:05
  5.13.202.***
  Ipocritilor ce sunteti!
  Mai mult barbati vezi marsaluind ca boii pe camp. Ingraditi voi drepturile femeilor, misogini inutili!
  Daca ar putea si barbatii sa nasca imediat ar protesta pro-avort
  2
  1
  Raportează
 • postat de gopo
  Duminică, 26 Martie 2017 19:11
  5.13.244.***
  Vreti sa obligati oamenii sa faca copii, precum criminalii de comunisti ? Culpabilizati aiurea femeile, de parca ar fi vinovate cu ceva ? Azvarliti comunistii si securistii deghizati de la conducere si puneti oameni integri sii competenti. Avem de construit enorm. A ajuns tara asta in urma unor tari asiatice in care acum 200 de ani erau canibali. Faceti trenuri de mare viteza, autostrazi legate de Europa, ajutati familiile cu mai mult de un copil cu bani pentru educatie (caci educatia adevarata, care face olimpici, nu e deloc gratuita, ci costa un salariu mediu pe luna: meditatii, carti, deplasari). Satele noastre arata ca in Evul Mediu, doar electricitatea e diferenta fata de acum 500 de ani.
  1
  2
  Raportează
 • postat de dan
  Duminică, 26 Martie 2017 15:31
  84.117.40.***
  Fac eu 3 copii dar sa ii creasca patriarhul si biserica sau primaria ori guvernul sa vedem cine se mai incumeta! Ipocritilor...ati distrus industria si tot in tara asta si nu avem locuri de munca dar voi vreti ca tot noi sa facem copii! Nu mai aveti sclavi?1 Nu mai aveti oameni care sa vina la biserica?! Sa faca aia bogati copii si care au jefuit tara asta si care au distrus tot! Iar copii se fac din iubirea unui barbat cu o femeie nu la bucata si nici la betie !
  1
  5
  Raportează
 • postat de alexvr
  Duminică, 26 Martie 2017 11:11
  89.137.137.***
  protestati cat vreti! cine vrea sa avorteze avorteaza, indiferent ca i legal, ilegal, moral, imoral, etc.
  2
  8
  Raportează
 • postat de costel
  Duminică, 26 Martie 2017 09:33
  79.116.96.***
  Am văzut fotografii mai frumoase la manifestații cu copii. Ce ne puteți declara la faptul că nu aveți dreptul să aduceți minori la manifestație?
  5
  3
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Duminică, 26 Martie 2017 09:06
  5.13.231.***
  Un miting inutil dat fiind că majoritatea erau cei care nu pot să nască : bărbaţi şi pensionare.

  În plus, femeia trebuie mereu să decidă, pentru că ea este viitoarea sau nu mamă, ea va naşte, nu bărbaţii şi nici pensionarele respective.
  3
  12
  Raportează
 • postat de Eu
  Sâmbătă, 25 Martie 2017 22:54
  109.103.134.***
  Un bun început și exemplu.Felicitări și bravo vouă !!
  7
  4
  Raportează
 • postat de marcu
  Sâmbătă, 25 Martie 2017 19:56
  84.117.40.***
  Daca nu se mai fac copii, popii raman fara enoriasi, fara masa de manevra si deci fara paine si deci bisericile se inchid si religia dispare. Dar nu ne mai puteti mani***si indobidoci. Lumea s-a trezit! Statul oricum nu incurajeaza familia si nu sustine cresterea copiilor. Suntem prea saraci sa facem copii. Sa faca aia cu bani! Noi astia saraci nu mai facem! E bine asa?! Hotilor!
  2
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.