Picnicul pentru acasă. Hai la un grătar cu jar delicios!

Picnicul pentru acasă. Hai la un grătar cu jar delicios!
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

AVERTISMENT: Nu încercaţi să faceţi aşa ceva acasă! E imposibil să vă iasă la fel de bun!

În sfârşit, se pare că toamna s-a hotărât să apară. Mai un cod galben de vânt şi vijelii, mai nişte litri de apă pe metru pătrat, mai nişte nori negri pe cer... sigur este că vremea, încet-încet, se strică. Nu mai avem mult timp la dispoziţie de un picnic cu grătar şi, în curând, unii dintre noi vom începe să regretăm zilele cu soare, numai bune să faci un grătar cu prietenii ori cu familia, la iarbă verde. Colac peste pupăză, vine apoi iarna care, se ştie, este dedicată în special pasionaţilor de pescuit la copcă. Însă nu e cazul să intrăm în panică, noi, ăştia cu grătarele. O soluţie există întotdeauna, trebuie numai să ai răbdare să o cauţi. Or, în cazul nostru, soluţia respectivă este la doi paşi, chiar în centru: Grătarul cu Jar by Picnic House. E un prieten vechi al nostru despre care am mai scris şi care, odată cu trecerea timpului, s-a făcut, la fel ca vinul, şi mai bun. E de ajuns să intri în magazinul de vizavi de Potcoava de Aur şi o să-ţi doreşti să cumperi tot ce vezi în faţa ochilor, pentru că absolut totul arată, miroase şi este delicios.

La Grătarul cu Jar poţi alege orice, pornind de la micul cartof la jar umplut (cu unt, smântână, caşcaval, bacon, ceapă şi condimente) şi până la uriaşul platou Family (cu pulpe, mici, cârnaţi groşi şi subţiri,  ceafă de porc, cartofi la jar, aripioare la jar şi chifle). Variantele „de mijloc” sunt şi ele apetisante: puiul făcut la jar, frigărui simple sau combinate, într-un mod cât se poate de gustos, cu ficăţei, meniuri de piept, aripioare sau pulpă de pui, toate cu cartofi, salate şi sos. Ca la orice grătar care se respectă, nu lipsesc micii, dar nici legumele ori peştele la jar. Există şi oferte din partea casei, cu sosuri la alegere pentru meniurile cumpărate.

Nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt, de-aia ar fi bine să mergeţi singuri la Grătarul cu Jar, să vă convingeţi. Merită să faci drumul până acolo chiar şi numai pentru o cafea în stil „coffee to go”, sau pentru o prăjitură-desert, dacă tocmai ai mâncat. Prăjiturile merg cu Pepsi, iar grătarul, că e mai „greu”, cu Ursus.

Grătarul cu Jar preia şi comenzi telefonic, la numărul 0755.66.77.55, iar livrările la domiciliu se fac pentru comenzi de cel puţin 30 de lei. Pentru cei care vor să afle mai multe amănunte înainte de a se decide ce să comande, există, evident, şi pagina de Facebook dedicată: Gratarul cu Jar by Picnic House.

Poftă bună!

(P) 

Citit 8878 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2017 09:50