Interviu cu Dorinel Munteanu: "Încercăm să aducem încă doi jucători"

Interviu cu Dorinel Munteanu: "Încercăm să aducem încă doi jucători"
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Formaţia de fotbal Oțelul Galaţi are din nou obiective mărețe, pe termen lung, alături de noul manager-tehnic al echipei, Dorinel Munteanu, care mai dorește să legitimeze încă doi jucători noi.

Sosit la Oțelul într-un moment dificil, atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, după ratarea promovării în Liga a II-a la baraj, Dorinel Munteanu își dorește ca într-un timp cât mai scurt să ajungă în al doilea eșalon, iar în cei trei ani de mandat pe care și i-a asumat, să ducă gruparea roș-alb-albastră până în Liga I.

- Erați foarte încrezător în șansele echipei, la conferința de presă de prezentare. S-a schimbat ceva între timp?

- Sunt același om optimist, pentru că îmi cunosc munca și știu ce jucători am alături. Sunt convins că nu va fi ușor, va fi foarte greu. S-a schimbat sistemul competițional, sunt mai multe meciuri de campionat, plus "Cupa României", pe care o tratăm foarte serios, de aceea vreau să-mi fac un lot foarte echilibrat valoric, ca să mă pot baza oricând pe un jucător capabil să intre în teren, în funcție de accidentări sau alte probleme apărute. Ne dorim să formăm o echipă bună, nu am făcut lotul pentru startul de campionat, ci pentru întreg sezonul, inclusiv play-off și meciuri de baraj.

- Mai e loc de întăriri? Care ar fi posturile pe care le vizați?

- Încercăm să aducem încă doi jucători. Un atacant central în primul rând, chiar dacă avem doi jucători pe post, dar Vadim (n.r. - Crîcimar) poate să joace și în bandă. Cel de-al doilea post ar fi de extremă, un jucător care să le poată face concurență serioasă lui Nica și lui Demian. Sunt foarte mulțumit de jucătorii pe care îi am în prezent, tot ce vine în plus cred că va fi pentru binele echipei. Îmi doresc, într-adevăr, să închidem perioada de transferuri cât mai rapid, ca să-i pot face pe toți jucătorii să înțeleagă  ceea ce vreau de la ei.

- Vă e teamă de vreo contracandidată pentru promovare?

- Mă concentrez, așa cum am făcut-o și în primul meu mandat de la Oțelul, asupra a ceea ce jucăm noi în primul rând, nu asupra a ceea ce joacă adversarul. Sigur, la ora meciului cu orice adversar, le pregătim jucătorilor să știe totul despre oponent, dar important este că noi suntem împreună în fiecare zi, în fiecare antrenament, așa că de la noi pornește totul. Îi respect pe toți adversarii, dar nu-mi este teamă de niciunul.

- Cum se prezintă situația financiară a echipei? Pentru că la finalul sezonului trecut erau întârzieri salariale mari la jucători și nu numai...

- Nu pot să spun că am depășit pe deplin momentul. Suntem într-o perioadă foarte grea, dar am avut înțelegere din partea domnului primar, a conducerii administrative și a Consiliului Local, ca până la începutul campionatului să reușim să ajungem pe zero cu jucătorii. Există și aportul suporterilor, trebuie să revenim la normalitate. Îmi doresc să fie totul transparent, să nu mai existe scăpări. Nu vreau să discut despre ceea ce a fost înaintea mea aici, dar îmi doresc să ajungem la normalitate. Îmi doresc să fim cu banii la zi la echipă, ca să pot să le cer maximum. Așa cum le-am cerut jucătorilor până acum și le voi cere în continuare să dea totul, așa le cer și factorilor decizionali să fie alături de echipă din punct de vedere financiar. Jucătorul trebuie să-și respecte clubul, dar și clubul trebuie să respecte jucătorul. Întotdeauna mi-am protejat jucătorii, știu că ei pun osul la muncă alături de mine, dar trebuie recompensați pe măsură.

Citit 15974 ori Ultima modificare Miercuri, 18 August 2021 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.