Pasionată de muzică, Bianca Mocanu se împarte între școală și concursuri (VIDEO)

Pasionată de muzică, Bianca Mocanu se împarte între școală și concursuri (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

La vârsta la care orice copil alege joaca, Bianca Elena Mocanu (11 ani) muncește intens pentru a fi cea mai bună la muzică, pasiune pe care a descoperit-o în primii ani de grădiniță. Ea are puterea să își dozeze timpul liber, astfel încât obține rezultate bune și foarte bune și la școală, fiind elevă la Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Galați, în clasa a V-a.

Noi am cunoscut-o în preajma sărbătorilor de iarnă, când a venit la redacția ziarului "Viața liberă" și ne-a colindat. Deși este doar un copil, Bianca s-a comportat impecabil pe scena improvizată în fața bradului de Crăciun și ne-a impresionat prin modestia și seriozitatea de care a dat dovadă. Așa am aflat că este pasionată de muzică, merge la numeroase concursuri și festivaluri și este printre elevii buni din clasa ei.

Vă prezentăm, în exclusivitate, momente din viața micuței artiste.

- Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

- Primul meu contact cu muzica a fost la grădiniță, unde făceam ca materie opțională canto. După un timp, părinții mei, la sfatul doamnei profesoare Mirela Brădișteanu, cu care făceam canto la grădiniță, m-au înscris la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", tot la canto, la clasa profesoarei Emilia Savu. Alături de doamna, am participat la numeroase concursuri naționale și internaționale  şi am obținut multe premii și trofee.

- Care sunt concururile la care ai participat și care ți-au conturat cariera de artist?

- Îmi amintesc de "Crystal Stars Music Fest" de la Iași, concurs internațional, sau "Mărul de Aur" de la Chișinău. Trebuie să menționez și câteva dintre festivalurile de muzică ușoară, unde am concurat cu tineri foarte talentați din țară și din străinătate. Este vorba despre "Fii star în țara ta", "Festina Talents", "Flori de Dor", "Arca lui Noe", "Lira Campionilor", "Mama, doar Mama!". Am participat și la unele emisiuni de televiziune la Etno Tv, Favorit, Inedit TV, TV Iași, TV Moldova Plus. Fiecare concurs m-a ambiționat din ce în ce mai mult și m-a făcut să îmi doresc să fiu din ce în ce mai bună.

- Cine te-a inspirat în domeniul muzicii?

- La vârsta de 8 ani, am avut șansa să îl cunosc pe marele muzician Ștefan Negură, care m-a îndrumat să particip la festivalul de muzică populară "Perla Dunării", unde am și obținut un premiu. Acest lucru m-a făcut să îmi îndrept atenția și spre muzica populară. După ce am absolvit secția canto la Centrul Cultural, m-am înscris tot acolo, la clasa prof. Mitrița Camară Velicu și Aurică Totolici unde studiez muzică populară și unde sunt elevă în anul I. Și muzica populară mi-a adus numeroase premii și distincții la festivaluri și concursuri, deși sunt abia la început.

- Ce ne poți spune despre planurile tale de viitor?

- Chiar dacă acum studiez muzică populară, muzica ușoară rămâne prima mea dragoste. Mă pregătesc în particular cu doamna profesoară Ionela Slabu și am descoperit că în spatele unui copil talentat stă un profesor devotat. Îmi doresc să urmez calea muzicii. Pentru toate acestea sunt recunoscătoare mai multor oameni. Mulțumesc, în primul rând, părinților mei, care sunt necondiționat alături de mine și fac eforturi pentru a putea continua să cânt. Tatăl meu este plecat la muncă în străinătate, pentru că studiul muzicii este destul de costisitor. Mulțumesc și profesorilor mei și, nu în ultimul rând, doamnei mele învățătoare,  prof Laura Ioan, care a fost pentru mine un model și un susținător al carierei mele muzicale. Îmi aduc aminte că, la serbarea pe care am făcut-o la sfârșitul clasei a IV-a, am filmat un videoclip și am compus melodia "Scumpa mea învățătoare", pe care i-am dedicat-o în semn de prețuire și respect. Îmi doresc să fiu sănătoasă și să pot continua să cânt, bucurându-mi astfel părinții, în primul rând, și apoi profesorii pe care mă străduiesc să nu îi dezamăgesc niciodată.

 

Citit 3043 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2024 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.