Gălăţenii s-au plâns la CSM de atitudinea judecătorilor

Gălăţenii s-au plâns la CSM de atitudinea judecătorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nerespectarea procedurilor penale în timpul anchetei, dar şi „atitudinea nedemnă” a judecătorilor au fost lucrurile de care gălăţenii s-au plâns Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Aproape 200 de sesizări împotriva judecătorilor şi procurorilor au plecat din Galaţi pe adresa CSM. 35 dintre acestea au vizat activitatea procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, iar cele mai multe au fost despre activitatea judecătorilor de pe raza Curţii, mai exact 145 de petiţii. Cel puţin asta este situaţia care reiese din raportul de activitate al CSM pe anul 2010.

Dacă procurorii au fost reclamaţi pentru că nu au respectat procedurile în timpul anchetei sau li se reproşează soluţiile date în dosare, pe numele judecătorilor, cele mai multe dintre petiţii sunt pentru „atitudine nedemnă”.

Un alt aspect pentru care magistraţii Curţii sunt reclamaţi este legat de redactarea cu întârziere a hotărârilor. La acest capitol putem reaminti povestea redactării deciziei în „Dosarul Ghimpu”, care a durat 8 luni de zile, dar şi pe cea a directorului Metalurgicului, Ionel Hăulică, a cărui decizie de repunere în funcţie a fost redactată la aproape 6 luni după ce a fost dată.

De altfel, tot din raportul CSM, reiese că a existat o monitorizare pe Curtea de Apel Galaţi în ceea ce priveşte situaţia redactării soluţiilor, referitoare la depăşirea termenului legal.

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.