Dosarul unei crime, finalizat la primul termen

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deja încep să se producă minunile micii reforme – la un caz de omor aflat la primul termen de judecată, magistratul a rămas în pronunţare, după ce inculpatul a acceptat în faţa instanţei toate probele procurorilor, precum şi daunele cerute de spital şi nu numai.

Câştigul, dacă poate fi numit aşa, este că inculpatul va beneficia de o scădere cu o treime a pedepsei, iar instanţa a fost scutită de un an de zile de procese în care s-ar fi dat termene şi s-ar fi citat martori, lucruri ce implică şi cheltuirea banului public.

„Graţiile” noilor reglementări se aplică unei palete largi de infracţiuni, excepţie făcând doar acelea pentru care legea prevede detenţia pe viaţă. Condiţia este ca în dosare să nu fie începută cercetarea judecătorească.

În cazul despre care vorbim, Cristi Ciobotă este acuzat de omor, dar şi de tentativă. Băutura i-a întunecat minţile lui Ciobotă, care i-a luat viaţa lui Nicolae Lefter, după o ceartă pe care au avut-o.

Nici concubina lui Lefter nu a scăpat neatinsă, dar în vreme ce bărbatul a plecat în lumea celor drepţi, femeia a scăpat cu viaţă şi acum îi cere lui Ciobotă 10.000 de lei pentru chinurile prin care a trecut. Magistratul care a tranşat dosarul încă de la primul termen, va da o decizie pe 14 decembrie.

Citit 584 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.